Concert jazz-pop-funk cu Peet Project în Parcul Pădurice

  de Special Arad | 17 July 2014, 12:55 PM | Muzică | Știri Arad

  0

  Peet Project revine in fata publicului aradean cu un concert de exceptie in ritmuri jazz/pop/funk, 20 iulie 2014, in Parcul Padurice. Concertul va incepe la ora 20.00, iar in cazul in care conditiile meteo vor fi nefavorabile, concertul se va tine in Casa de Cultura a Sindicatelor, tot de la ora 20.00.

  Datorita unei finantari, la acest concert sunt invitati toti aradenii, si nu numai, accesul la eveniment fiind gratuit!

  Trupa PEET PROJECT este condusa de Peter “PEET” Ferencz (23 ani) care cu ajutorul unei viori, ofera un caracter aparte si unic stilului muzical abordat.
  Talentul lui PEET a fost observat inca de la varsta de 4 ani, cand a inceput sa studieze vioara clasica. La 13 ani, a realizat ca muzica clasica nu este cea mai buna alegere, astfel incepe sa cante in mai multe colaborari si chiar inregistreaza piese de hip-hop, r’n’b, soul sau chiar piese pop. In liceu, se cunoaste si leaga o prietenie profunda cu pianistul Adam Lorincz. Datorita multiplelor puncte comune, cei doi incep sa compuna piese, iar in 2009 se infiinteaza trupa PEET PROJECT, care debuteaza prin castigarea titlului „Cea mai buna piesa jazz din Ungaria”, concurs organizat de radioul 90.9 JAZZY (Budapesta).

  In 2010, apare primul album intitulat „Pink Spirit”, care obtine aprecieri internationale (JazzCorner, JazzTimes sau Smoothjazz.com). Piesele acestui album intra in topurile smooth-jazz din Marea Britanie, S.U.A., Germania si Elvetia.
  Debutul international are loc in Septembrie 2011, in Elvetia, cand sunt invitati sa deschida un festival de muzica, unde au urcat pe aceeasi scena cu Victor Bailey si Drew Davidsen.

  Al doilea album intitulat „Turn You On”, apare in Noiembrie 2011, si inevitabil intra in heavy-rotation-ul mai multor radiouri internationale (peste 1700 de difuzari in Marea Britanie si S.U.A.) Piesa de rezistenta al acestui album, „Does the music turn you on” a fost produs de „Peet” sub atenta coordonare al lui Brian Culbertson.

  2013, un an important pentru „Peet Project”. In aprilie, sunt invitati la SEABREEZE JAZZ FESTIVAL, unde formatia reuseste sa obtina ovatii si aplauze de la peste 8000 de participanti. (https://www.youtube.com/watch?v=wyKSP22h7H8 )

  Dupa acest succes, se lanseaza cel de-al treilea album, intitulat „Overseas”.
  In octombrie 2013, „Peet Project” se reintoarce in S.U.A., de aceasta data la CATALINA ISLAND JAZZTRAX, unde canta in deschiderea lui Larry Braggs. In decembrie 2013, „Peet Project” obtine la nivel international titlul de „Debut Artist of the Year”.
  La ora actuala, se lucreaza la noul album.

  Pentru mai multe informatii vizitati: www.peetproject.com sau www.facebook.com/peetproject

  unnamed (6)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.