„Concert de Concerte”, în această săptămână la Filarmonica de Stat

  de Special Arad | 28 ianuarie 2019, 9:00 AM | Cultură

  0

  Virtuozitatea instrumentală în secolul lui Antonio Vivaldi, oglindită în două dintre Concertele op.10, prima colecție de partituri concertante pentru flaut și orchestră din istoria literaturii de gen, plasează debutul serii de 31 Ianuarie în zona de afirmare a formei concertului baroc. La tempesta di mare, Concertul pentru flaut și orchestră în fa major op.10/1, este prima capodoperă a unei serii de succes, afirmată în mod constant de-a lungul întregii cariere a compozitorului și ale cărei efecte se redescoperă peste secole, în inspirațiile romantice ale altor mari virtuozi.

  Partituri atipice ale secolului al XIX-lea, semnate de Charles Auguste de Beriot (Scène de Ballet), Henryk Wieniawski (Polonaise brillante) sau Ludwig van Beethoven (Fantezia în do minor pentru pian, cor și orchestră) dezvăluie fațetele uluitoare ale continentului muzical, oglindite deopotrivă în bravurile violonistice ale școlii franco-belgiene  sau în expansivitățile de limbaj și de formă ale finalului de clasicism vienez.

  Ultima audiție de Joi a lunii Ianuarie este găzduită de soliștii Filarmonicii – flautistul  Constantin Talmaciu, concert-maestrul Florin Gherghel și pianistul Sorin Dogariu -, acompaniați de orchestra simfonică dirijată de  Cristian Neagu și de corul academic pregătit de Robert Daniel Rădoiaș.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.