joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Comuna Zăbrani se pregătește pentru introducerea rețelei de gaz

  de Special Arad | 15 februarie 2022, 5:25 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a semnat astăzi certificatul de urbanism care va fi utilizat în vederea elaborării studiului de fezabilitate pentru înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în comuna Zăbrani și satele aparținătoare Neudorf și Chesinț.

  „Din punct de vedere tehnic, alimentarea cu gaze naturale a celor trei localități se va putea realiza din rețeaua de distribuție presiune medie propusă pentru localitatea Aluniș, comuna Frumușeni. Am demarat deja partea de avize pentru a putea avansa cu acest proiect în paralel cu investiția de la Frumușeni, astfel încât rețeaua de gaz să devină funcțională și la Zăbrani în cât mai scurt timp. Este un proiect mare, pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului, și muncim să îl transformăm din promisiune în realitate”, a declarat primarul comunei Zăbrani, Dănuț Codrean.

  Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a subliniat: „Datorită proiectului de introducere a gazului în comuna Frumușeni, unde lucrările vor începe anul acesta, există posibilitatea extinderii rețelei și în comunele învecinate. Îl felicit pe primarul Dănuț Codrean pentru că are viziune și a identificat această oportunitate pentru comuna Zăbrani, astfel încât și locuitorii de aici să beneficieze de această utilitate atât de importantă. Așa cum am mai spus, încurajez primarii să își asume acest tip de investiție, pentru că a devenit o necesitate în dezvoltarea comunităților”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.