Component al Vados Arad, participant la „Europenele” de șah!

  de Dan Lazăr | 6 November 2019, 9:09 AM | Sport

  0

  Cea mai importantă competiție europenă pe echipe în sportul minții – Campionatul European de şah – s-a desășurat la Batumi (Georgia), din naționala României făcând parte și un jucător legitimat la Șah Club Vados Arad, echipă medaliată cu bronz în Superliga Națională 2019. Tiberiu Georgescu a fost campion al României în 2018, în acest sezon a obținut titlul de vicecampion, iar la Batumi s-a aflat în postura de debutant sub tricolor. Din această postură, Georgescu a adus un punct României, care a încheiat pe locul 9 într-un clasament cu 40 de poziții.

  georgescu

  Georgescu a reușit două remize

  Șahistul legitimat la ȘC Vados Arad s-a aflat la masă în cinci din cele nouă jocuri ale României, obținând câte o remiză cu A. Bradzionis (Lituania) și L. Salgado (Spania). În confruntările susținute în compania grecului A. Mastrovasilis, austriacului D. Shengelia și polonezului K. Dragun, românul nu a găsit soluțiile câștigătoare.

  Românii, câte trei

  În formula: Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Bogdan Deac, David Gavrilescu și Tiberiu Georgescu (căpitan: Alin Berescu), România a obținut trei succese (3-1 cu Lituania, 2,5-1,5 cu R. Moldova și Belarus), trei remize (2-2 cu Ungaria, Austria și Elveția) și tot atâtea înfrângeri (1-3 cu Spania; 1,5-2,5 cu Grecia și Polonia).
  Podiumul a fost ocupat de: Rusia (15 pct.), Ucraina și Finlanda, ambele cu 14 puncte.
  La feminin, fetele noastre au ocupat locul șase.

  sah georgia

  Participă la Top 10 România

  „Arădeanul” Tiberiu Georgescu va participa, între 6-9 noiembrie, la SuperChess Cup, un turneu de șah organizat în premieră de Fundația Superbet, sub patronajul Federației Române de Șah, care îi reunește pe cei mai buni 10 jucători români, desfășurat la București, în paralel cu superturneul Grand Chess Tour.

  O carieră universitară…

  Tiberiu-Marian Georgescu este născut la data de 8 februarie 1991 și a cucerit titlul de mare maestru internațional la 24 de ani, având în prezent ratingul elo de 2508. Pe lângă șah, Tiberiu este activ în domeniul IT, are un doctorat în domeniul Informatică Economică și este unul dintre fondatorii companiei Chess Coders. „Tiberiu Georgescu este doctorant la București, are o carieră universitară adevărată. A semnat cu clubul nostru pentru doi și ne bucurăm să avem vicecampionul României alături de noi”, ne-a declarat Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados Arad.

  … și practică kickboxing-ul

  Georgescu a susținut, în 2016, în fața Primăriei Arad, un simultan în cadrul Arad Open, declarând atunci că are un hobby mai puţin întâlnit pentru un şahist: kickboxing, în cadrul clubului „Lupii Albaştri” Bucureşti.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.