Complexul Muzeal Arad a promovat valorile patrimoniului românesc la Târgul „Produs în Arad”





La Târgul „Produs în Arad” din Parcul Pădurice, Complexul Muzeal Arad a prezentat la standul muzeului, în premieră, expoziția „Arad – 1918. Locuri unde s-a scris istoria”, din cadrul proiectului educațional finanțat de Consiliul Județean Arad și Ministerul Culturii prin Administrația Fondului Cultural Național (AFCN), dedicat Centenarului Marii Uniri, implementat pe parcursul acestui an de muzeul arădean (coordonator proiect dr. Adelina Stoenescu).
În acest an, muzeul arădean a promovat cercetarea etnografică a Compartimentului de etnografie, prin implicarea colegilor dr. Sorin Sabău și dr. Gabriel Hălmăgean, valorificată prin cărți și cataloage de specialitate, filme documentare premiate la nivel național și expoziția etnografică „Cămăși femeiești din colecția Complexului Muzeal Arad”, deschisă la Consiliul Județean Arad și vizitată de un public numeros pe perioada târgului.
Cei mici au ost întâmpinați cu surprize dulci și ateliere complementare proiectului, adaptate fiecarei vârste: realizarea de felicitări dedicate României, cocarde cu personalități arădene ale anului 1918.
În al doilea an consecutiv, colaboratorii Complexului Muzeal Arad la târg sunt voluntarii Asociației Culturale „Noua Acropolă” din Arad.
Comentariile portalului
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)
Sa-mi spuna cineva de ce acesti calugari copiaza Via Dolorosa de la Romano Catolici. Biserica Ortodoxa nu are " Drumul Crucii" inclus in randuiala bisericeasca . In nici o carte de cult (...)