vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Competiția „Tineretul Sudează” a ajuns la cea de-a XXIII-a ediție

    de Special Arad | 27 martie 2018, 12:44 PM | Știri Arad

    0

    „În viaţă şi-n natură, nu-i nimic fără sudură”

    Sudorii de la Universitaea „Aurel Vlaicu” din Arad a câştigat detaşat anul acesta cea de a XXIII-a ediţie a Concursului „Tineretul Sudează”

    Concursul „Tineretul sudează”, în care tineri care practică meseria de sudor se întrec în a-şi demonstra măiestria în faţa profesorilor sau superiorilor s-a bucurat şi în acest an de un real succes. Competiţia a ajuns la cea de a XXIII-a ediţie.

    Desfăşurat în acest sfârşit de săptămână la sediul Şcolii de Sudură care funcţionează sub egida Fililei Arad a Confederţie Patronatului Român în colaborare cu Asociaţia de Sudură din România, filiala Arad, şi S.C. Group Crișan S.R.L faza judeţeană a concursului a reunit un număr de zece tineri sudori.

    Cei zece concurenţi au reprezentat următoarele firme: S.C. PAB Romania S.R.L. şi Astra Rail Industries S.R.L, iar Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad, Facultaea de Inginerie, specializarea Sudură, a trimis patru dintre studenţii pasionati cu adevărat de acestă meserie, printre concurenţi aflându-se după mulţi ani si o fată de asemenea studentă la Universitatea „Aurel Vlaicu”  Arad.

    Evenimentul a fost sponsorizat de următoarele firme: Asociaţia de Sudură din România, filiala Arad S.C. Group Crișan S.R.L,  S.C. PAB Romania S.R.L. şi Astra Rail Industries S.R.L, Astra Vagoane Călători Arad, S.C. Feronerie S.R.L. Arad,, S.C. Autogrup PM şi nu în ultimul rând  Confederația Patronatului Român Filiala Arad,

    Organizat în baza noului regulament care prevede ca limita de vârstă să fie 35 de ani, cei zece concurenţi au avut de trecut prin două probe de „foc”, un teoretică şi una practică, iar ce practică a constat în realizarea a trei procedee de sudură, respectiv SE-111 (sudură cu arc electric electrod învelit), MIG-MAG-135 (sudare cu electrod fuzibil în mediul de gaz protector), TIG-WIG -141 (sudare cu arc electric cu electrod nefuzibil în mediu de gaz protector). Fiecare concurent a efectuat câte o probă la procedeul respectiv.

    Probele au fost evaluate de ing.EWE Simon Iosif, ing. EWE Popa Cristian, prof. dr. ing. Tusz Francisc, iar rezultatele se prezintă astfel:

    Procedeul MIG/MAG –  135 feminin:

    •  Dines Nicoleta-Monica – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad

    La procedeul SE-111

    •  Huc Viorel-Cristian – Astra Rail Industries SRL
    •  Țugui Florin- Astra Rail Industries SRL
    •  Stoean Liviu Ionuț – PAB
    •  Gligor Sebastian-Raul – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad

    La procedeul MIG/MAG-135

    •  Nedelcu Răzvan – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad
    •  Savin Alexandru – Astra Rail Industries SRL
    •  Gavrilete Gheorghe – PAB

    La procedeul WIG-141

    •  Kovacs Robert – Astra Rail Industries SRL
    •  Stoltz Adrian-Lucian – Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

    Competiția a fost strânsă,  cei mai buni s-au calificat la etapa națională ce va avea loc la Timișoara, în data de 26.04.2018, şi vor reprezenta judeţul Arad următorii sudori:

    •  Huc Viorel-Cristian – Astra Rail Industries SRL la procedeul SE-111

    •  Nedelcu Răzvan – Universitatea „Aurel Vlaicu” Arad la procedeul MIG/MAG-135

    •  Kovacs Robert – Astra Rail Industries SRL la procedeul WIG-141

    „Sunt foarte bucuros că şi în acest an concursul „Tineretul sudează”, ajuns la ediția XXIII s-a bucurat de interesul tinerilor care practică această meserie, una nu tocmai uşoară. Încercăm ca acestor tineri să le punem o pâine în mână şi să-i ajutăm în carieră. Aici au crescut generații de sudori, excelenți profesioniști, care au învățat meserie și la rândul lor i-au învățat pe alții. Actuala Școală de Sudură din Arad continuă această tradiție, pregătind sudori la cel mai înalt nivel profesional. O diplomă obținută la această școală îți dă șansa de a lucra oriunde în lume, mai ales că meseria de sudor rămâne la mare căutare.  Sunt foarte bucuros să văd că  foştii nostrii elevi, care au învăţat tainele sudurii,  la Şcoala de Sudură, astăzi au participat la concurs în calitate de studenţi  ai Universităţii „Aurel Vlaicu”  din Arad,  Facutatea de Inginerie, specializarea Sudură, iar peste doi ani, când vor primi diploma de inginer sudor speram   să fie de folos industriei arădene, care se confruntă cu un serios deficit de personal bine calificat. Câştigătorii acestei ediții au primit premii în bani, iar cei clasaţi pe primul loc vor reprezenta judeţul Arad la faza naţională. Le mulțumesc tuturor celor care au fost alături de mine și în aceasă competiție”, a declarat ing. Ioan Marin Crişan, directorul şcolii de sudură arădene, preşedintele Filialei Arad a Confederaţiei Patronatului Român.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    4 + 2 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.