Companiei Vodafone i se cer în instanță 1,37 miliarde de euro. I-a supărat pe greci…

  de Special Arad | 22 aprilie 2014, 9:54 AM | Internaţional

  0

  Grupul elen Mobile Trade Stores (MTS) a cerut în instanţă despăgubiri de 1,37 miliarde de euro subsidiarei Vodafone din Grecia, invocând pagubele suferite în urma anulării unor contracte de franciză de către Vodafone, transmite Bloomberg.

  Papistas Holding, compania mamă a MTS, a solicitat daune şi despăgubiri morale pentru pierderile cauzate de afacerile pierdute, a anunţat, luni, grupul elen.

  MTS susține că, după 2008, Vodafone și-a schimbat strategia din Grecia şi a întrerupt neaşteptat un contract de service şi contracte de împrumut, afectând lichidităţile unor companii din cadrul Papistas Group.

  În decembrie 2013, MTS a cerut în instanţă de la Vodafone despăgubiri de 255,5 milioane de euro invocând aceleaşi acuzaţii.

  ‘Companiile din grupul Papistas din Grecia au depus plângere împotriva subsidiarei elene a Vodafone în urma încheierii relaţiei comerciale de lungă durată. Revendicările nu sunt justificate, iar pierderile invocate sunt complet fanteziste. Vodafone le va respinge în mod hotărât’, a anunţat Simon Gordon, purtător de cuvânt al operatorului britanic de telefonie.

  Recent, Vodafone a anunţat că intenţionează să urgenteze dezvoltarea tehnologiei 4G în Grecia, în cadrul strategiei sale de a utiliza sumele rezultate de pe urma vânzării participaţiei la Verizon pentru modernizarea reţelelor din Europa. Vodafone este al doilea mare operator de telefonie mobilă din Grecia, după Cosmote, o divizie a Deutsche Telekom.

  Vodafone are divizii în 30 de ţări de pe cinci continente şi peste 50 de reţele partenere în întreaga lume. Vodafone România, o divizie a Vodafone Group Plc, a ajuns la 8.315.389 clienţi, la data de 31 decembrie 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 132.466 de clienţi, faţă de trimestrul anterior. AGERPRES

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.