Compania Volkswagen a reușit să impună un program prin care peste 9.000 de angajaţi se vor pensiona anticipat

  de - | 7 June 2017, 8:14 AM | Internaţional

  0

  Aproape 9.300 de angajaţi ai Volkswagen au acceptat un program de pensionare anticipată, propus de cel mai mare producător auto german pentru reducerea costurilor, transmite Reuters, citată de Agerpres.

  ”Ne apropiem rapid de ţinta de 9.300 de contracte semnate. Angajaţii care vor să se pensioneze anticipat trebuie să ia o decizie până pe 31 iulie”, a declarat Karlheinz Blessing, membră în board-ul companiei, pentru resurse umane.

  Programul este destinat în principal angajaţilor născuţi în perioada 1955-1960.

  Volkswagen a garantat că nu vor avea loc concedieri în cadrul planului ”Transform 2025+”, care prevede reducerea forţei de muncă şi îmbunătăţirea productivităţii cu 25% până în 2025.

  Grupul german ia măsuri pentru reducerea costurilor după ce şi-a recunoscut vinovăţia în SUA pentru manipularea testelor de poluare ale automobilelor diesel şi a acceptat plata a 25 de miliarde de dolari, sub formă de amenzi, penalităţi, costuri legale şi despăgubiri destinate clienţilor.

  surse: Agerpres, Digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.