duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Compania de Apă Arad atrage atenția asupra înghețului țevilor și contoarelor

  de Special Arad | 6 februarie 2023, 11:48 AM | Știri Arad

  0

  Comunicat. Temperaturile scăzute din această perioadă cresc riscul apariției înghețului pe rețelele de distribuție a apei potabile, dar și în instalațiile interioare. Compania de Apă Arad face recomandări în situația căminelor de branșament aflate pe domeniul privat.

  Conform legislației în vigoare, utilizatorilor le revine responsabilitatea protejării de îngheț a contoarelor montate pe proprietatea lor și tot ei vor suporta cheltuielile aferente, în situația în care contorul s-a defectat pentru că nu a fost protejat suficient.

  Pentru a evita astfel de situații neplăcute, utilizatorii trebuie să își protejeze căminele de branșament aflate pe proprietatea lor. Ei trebuie să se asigure că în cămine nu se infiltrează apa și, atât contorul de branșament cât și țevile din cămin sunt învelite în material termoizolant. În situația în care contorul îngheață, acesta se va bloca și până va fi înlocuit, este întreruptă furnizarea apei potabile.

  Eventualele probleme legate de funcţionarea contoarelor sau a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare pot fi semnalate la dispeceratul apă la numărul de telefon 0257/270843.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.