Iohannis, despre verificarea de către ANAF a profesorilor care dau meditaţii: „Cine realizează un venit, trebuie să plătească un impozit”

  de - | 6 iulie 2022, 8:46 AM | Educaţie | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Preşedintele Klaus Iohanis a afirmat că oricine realizează un venit trebuie să plătească un impozit, referindu-se la profesorii care dau meditaţii, dar a precizat că are “oarece întrebări” dacă profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată de ANAF.

  Iohannis a fost întrebat, marţi, într-o conferinţă de presă, cum i se pare anunţul ANAF de a-i verifica pe profesorii care dau meditaţii.  „Cred că cine realizează un venit trebuie să plătească un impozit şi ANAF-ul are treabă cu colectarea impozitelor şi cu verificarea. Dacă profesorii sunt prima categorie care trebuie verificată, am oarece întrebări în această speţă, însă nu se pot accepta excepţii. Cine face venit trebuie să plătească un impozit corespunzător. Dacă ANAF-ul va verifica categoriile unde se realizează evaziune pe scară un pic mai largă, atunci colectarea poate să devină mai eficientă”, a afirmat Iohannis.

  Întrebat dacă mai are foşti colegi care dau meditaţii, preşedintele a răspuns: „Mai există profesori care fac meditaţii şi cred că plătesc impozit”.

  Sursa: adevarul.ro

   

  •  Citește și: Părinții se ruinează financiar pentru promovabilitatea copiilor. Meditațiile – necesitate sau constrângere? – Special Arad 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.