miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Compania Aradi Kamaraszínház, din nou la festival

  de Special Arad | 29 noiembrie 2021, 12:24 PM | Cultură

  0

  Spectacolul „Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați”, coproducție a Companiilor „Aradi Kamaraszínház” și „Szegedi Pinceszínház” (Ungaria), a fost selectat în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional al Teatrului de Studio Interfest, care are loc la Pitești în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie.

  Spectacolul „Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați”, coproducție a trupelor Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” și Compania „Pinceszínház” de la Szeged, este singurul spectacol în limba maghiară în cadrul Festivalului Internațional al Teatrului de Studio Interfest, publicul îl va urmări cu subtitrare în limba română. Ediția InterFest 2021 aduce pe scena teatrului spectacole remarcabile ale Teatrului de Comedie București, Teatrul Tony Bulandra Târgoviște, Teatrul Alexandru Davila Pitești, iar din străinătate este prezent Teatrul Național „Satiricus Ion Luca Caragiale” din Chișinău.

  Spectacolul „Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați” s-a născut în cadrul Programului Déryné din Ungaria. În octombrie coproducția trupelor Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” și Compania „Pinceszínház” de la Szeged a câștigat premiul pentru cel mai bun spectacol la cea de-a XII-a Întâlnire Națională de Teatru „Soltis Lajos” de la Celldömölk, Ungaria. Realizatorii spectacolului au mai fost premiați și la cea de-a 27-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „ATELIER” de la Baia Mare. Tapasztó Ernő, directorul artistic al Companiei „Aradi Kamaraszínház”, a câștigat premiul pentru cea mai bună regie, iar actorul Gerner Csaba a fost desemnat cel mai bun actor. De asemenea, tot anul acesta, spectacolul a obținut două premii importante în Ungaria, în cadrul celei de-a 33-a ediții a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda. Actrița Éder Enikő a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, iar actorul Gerner Csaba a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar.

  Pitesti Interfest

  Spectacolul „Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați” va fi prezentată publicului în data de 2 decembrie, de la ora 19.00, în Sala Studio „Liviu Ciulei” al Teatrului Alexandru Davila Pitești. Scopul Festivalului Internațional al Teatrului de Studio InterFest 2021 este de a promova arta spectacolului prin stimularea schimburilor culturale dintre România și alte țări.

  „Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați”, de Csokonai Vitéz Mihály
  Cu: Varga Bálint, Kancsár Orsolya, Éder Enikő, Kálmán Zsófia, Gerner Csaba, Balog József, Gulyás Hermann Sándor
  Scenograf: Szvatek Péter
  Costume: Varsányi Anna
  Asistent regie: Hadas-Gábor Zsófia
  Regizor: Tapasztó Ernő

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.