marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Compania arădeană Smart Diesel, cea mai valoroasă companie românească de combustibil, vândută către grupul german DKV

  de Raluca Medeleanu | 29 decembrie 2020, 6:42 PM | Business | Știri Arad | Topic special

  0

  Compania arădeană Smart Diesel, cea mai mare companie antreprenorială din domeniul cardurilor de combustibil din România, a fost vândută către grupul german DKV Euro Service, dar va continua să funcţioneze ca unitate de sine stătătoare.

  În 2019, Smart Diesel SRL era una dintre cele patru companii arădene care au reușit performanța să se califice în prestigiosul Top Forbes al celor mai valoroase 500 de companii româneşti, alături de Astra Vagoane Călători, International Alexander și PAB România. SC Smart Diesel SRL, a cărei patroni erau Mihai Daniel Imbre şi Ovidiu Ioan Andrieş, se afla pe locul 86 din 500. Aceasta activează în domeniul comerţului cu amănuntul al carburanţilor, anul trecut înregistrând o cifră de afaceri de peste 1,53 miliarde de lei.

  Citește și: Aradul se mândrește cu patru companii incluse în Topul Forbes 2019

  Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) și Florin Cerna (BrinkThink Management) i-au asistat, în calitate de M&A lead advisors, pe acționarii grupului Smart Diesel la vânzarea către grupul german DKV Euro Service, cel mai important furnizor european de servicii de carduri de combustibil și mobilitate pentru industria logisticii și transporturilor, activ în 45 de țări.

  „Sunt încântat de colaborarea cu Alexandru Medelean si Florin Cerna. Au au avut o contribuție esențială la realizarea tranzacției și doresc să le mulțumesc pe această cale pentru suportul lor”, a declarat Ovidiu Andrieș, acționarul principal al grupului Smart Diesel.

  „A fost o oportunitate și o excelentă provocare profesională să asistăm acționarii Smart Diesel, un grup de antreprenori români inovativi și discreți, care și-au folosit competențele complementare pentru a dezvolta unul dintre cele mai dinamice și interesante business-uri din România, în această tranzacție complexă, cu negocieri purtate cu investitori internaționali sofisticați, cu culturi și abordări de business diferite”, a declarat Alexandru Medelean.

  „Tranzacția a impus gestionarea în paralel a unor perimetre de tranzacție neomogene, pregătirea unor procese de restructurare operațională și juridică, planificarea și gestionarea unui proces competitiv foarte complex. Pentru clienții noștri, acționarii grupului Smart Diesel, este un moment cheie în procesul de internaționalizare și consolidare a afacerii care va continua, în beneficiul celor peste 11.000 de clienți din portofoliul lor”, a adăugat Florin Cerna.

  Tranzacția urmează să fie supusă aprobării Consiliului Concurenței din România pentru a putea fi finalizată.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.