Comisia Europeană reacționează după ce Camera Deputaților a adoptat modificările la Codurile penale

  de - | 25 aprilie 2019, 8:03 AM | Internaţional

  0

  Reacție de la Comisia Europeană, după ce Camera Deputaților a adoptat modificările la Codurile penale.

  „Suntem la curtent cu votul pe modificările Codurilor penale care a avut loc astăzi în Parlamentul României. Vom studia cu atenție măsurile adoptate înainte de a lua o decizie asupra pașilor de urmat. Înțelegem că modificările nu au fost promulgate și nu au intrat în vigoare”, a precizat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru Digi24.

  „Vă aduc aminte că CE a fost foarte clară în ceea ce privește poziția sa în privința situației statului de drept din România.

  România trebuie să revină pe drumul reformelor. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, Comisia va trebui să reacționeze rapid și să folosească mijloacele pe care le are la dispoziție”, a mai spus purtătorul de cuvânt.

  Cea mai dură măsură este invocarea articolului 7, care poate duce până la pierderea anumitor drepturi în Uniunea Europeană.

  Parlamentarii din Camera Deputaților au votat miercuri modificările controversate a Codurilor Penale, adoptate pe repede înainte, marți, în comisia condusă de Florin Iordache.

  sursa: digi24

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.