sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Comisarul Rex de Arad se numește Six!

  de Special Arad | 21 august 2015, 11:35 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Șase, că vine Six!!

  Six, un câine de serviciu din rasa ciobănesc german, se pregătește pentru misiuni alături de jandarmii arădeni. Six are vârsta de 11 luni și a fost repartizat, începând cu luna august a acestui an, în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

  Six  („șase” în engleză n.red.) a fost adus de la Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” din Sibiu. El a fost testat cu privire la abilitățile pe care le are, fiind evaluat în ce privește sociabilitatea, curajul, adaptabilitatea, mobilitatea și alte caracteristici ale personalității sale.

  Câinele de serviciu se află în grija unui subofițer jandarm specializat în acest domeniu și, în prezent,trece printr-o perioadă de dresaj pregătitor. În acest timp, asimilează deprinderi de căutare, de aportare a obiectelor, de socializare cu grupuri de persoane, desfășurând, zilnic, exerciţii de antrenament.

  După perioada de predresaj, câinele Six se va specializa pentru misiuni de patrulare – intervenție. De-a lungul carierei, el va trece prin stagii de pregătire și verificări periodice, coordonate de specialiști, activități care îi vor permite să ducă la îndeplinire misiunile.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.