miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Comemorarea victimelor holocaustului va avea loc miercuri, la Cimitirul Neolog din Grădiște

  de Special Arad | 6 octombrie 2014, 10:14 AM | Știri Arad

  0

  „COMEMORAREA VICTIMELOR HOLOCAUSTULUI va avea loc miercuri, 8 octombrie 2014, ora 10, la Cimitirul Neolog Vechi din Gradiște, Str.Vișinului nr.26” – conform unui comunicat trimis redacției noastre de Comunitatea Evreilor din Arad.

  Comemorarea Holocaustului – conform paginii web a Ambasadei României în Statul Israel:
  Guvernul României a decis ca data de 9 octombrie este să fie dedicată comemorării, în plan naţional, a Zilei Holocaustului, moment care marchează începutul deportărilor populaţiei evreieşti în Transnistria în 1942 de către autorităţile antonesciene. Prima Zi Națională de Comemorare a Holocaustului a fost marcată în 2004. Memorialului Victimelor Holocaustului din Romania a fost inaugurat la 8 octombrie 2010, cu ocazia comemorării Zilei Holocaustului. Realizarea Memorialului a fost iniţiată in anul 2005, ca urmare a recomandărilor Comisiei Internationale pentru Studierea Holocaustului din Romania, ca expresie a datoriei de a recunoaşte si de a asuma crimele comise in timpul celui de-al doilea război mondial împotriva comunităţii evreieşti şi împotriva comunităţii rome.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.