luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Colegiul Farmaciștilor din România propune interzicerea reclamelor înșelătoare care induc în eroare pacienții

  de Special Arad | 1 aprilie 2015, 10:53 AM | Naţional

  0

  Colegiul Farmacistilor din Romania este profund ingrijorat de amploarea pe care au luat-o in ultima vreme reclamele ascunse la medicamente, precum si publicitatea inselatoare si comparativa facuta de unele farmacii.

  Atentionam reprezentantii farmaciilor ca publicitatea la medicamentele etice este interzisa de legislatia in vigoare.

  Astfel, reclamele prin care se promoveaza „reduceri substantiale la medicamente” nu fac decat sa incurajeze automedicatia, cu risc maxim pentru sanatatea pacientilor. Mai ales ca unele dintre aceste reclame sunt promovate in numele unei asa zise „echipe a farmacistilor independenti”, organizatie despre care Colegiul Farmacistilor nu are cunostinta si nu stie pe cine reprezinta. In opinia celor de la Colegiul Farmacistilor din Romania, in exercitarea profesiei de farmacist, toti farmacistii din Romania sunt independenti !

  De asemenea, este ingrijorator faptul ca, in ultima perioada, multe farmacii isi fac reclama cu continut neadevarat, incorect si inselator, facandu-se astfel vinovate de publicitate inselatoare si comparativa. Pozitionarea unor farmacii ca fiind standarde sau etalon pentru celelalte(” o farmacie cum toate ar trebui sa fie ”!) incalca flagrant legislatia in vigoare. Farmaciile sunt unitati sanitare, care respecta Regulile de Buna Practica Farmaceutica, acestea reprezentand, de altfel, standardul profesional si tehnic impus de legislatia in vigoare .

  „Consideram ca este total gresit si incorect pentru pacienti sa se induca ideea ca ar exista farmacii care nu respecta standardele profesionale. Nicio farmacie nu poate afirma ca este model sau etalon pentru alti concurenti, avand in vedere faptul ca activitatea farmaciilor este una strict reglementata, tocmai pentru protejarea intereselor pacientilor. De asemenea, nicio farmacie nu are si nici nu poate avea, standarde superioare fata de celelalte farmacii.
  Este obligatoriu, fara exceptie, ca toate farmaciile sa respecte standardele si procedurile stabilite de lege pentru asigurarea unui act farmaceutic de calitate”, a declarat Clara Popescu, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.

  Sursa: televiziunea-medicala.ro

  rophcateli

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.