joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Colectarea selectivă, încă o problemă. ULAL a trimis o serie de propuneri autorităților

  de Special Arad | 15 februarie 2022, 6:35 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Comunicat. „Într-o ședință de informare, care a avut loc în data de 18.01.2022, în sala mare a Consiliului Județean Arad, domnul vicepreședinte Răzvan Cadar, împreună cu doamna Simona Stan, director adjunct al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Sistem Integrat de Gestionarea Deșeurilor a Județului Arad, ne prezintă reușita implementării acestui proiect de colectare selectivă a deșeurilor în UAT-urile din Județul Arad și că Aradul este un exemplu privind colectarea și depozitarea deșeurilor în condiți europene.

  Doar că aradenii nu îl prea văd implementat acest sistem integrat decât în tariful plătit către operator care este tot mai mare.

  Dar ne așteaptă o altă etapă în care se lucrează asidu la elaborarea documentațiilor și a noului caiet de sarcini, care vor sta la baza viitoarelor contracte de salubrizare pentru noul ciclu contractual care v-a începe în 2023, la care se lucrează încă din luna decembrie 2021, așa cum ne informează doamna Simona Stan.

  Întrucât asociațiile de proprietari au avut probleme foarte mari cu acest contract pe care îl dorim cât mai curând încheiat, ULAL Arad a venit cu propuneri concrete către ADI SIGD JA încă de anul trecut, sperând că până la această oră să avem toată documentația în dezbatere sau măcar la transparență.

  Prezentăm arădenilor propunerile ULAL Arad (vezi mai jos), trimise către Primăria Municipiului Arad și ADI SIGD JA, se vor regăsi propunerile noastre în caietul de sarcini care v-a fi aprobat? Sau va fi aprobat un caiet de sarcini ca cel din 2018, în favoarea operatorului și nu a cetățenilor Aradului?”, transmite Lupșe Dorina – Președinte ULAL Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.