miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Coincidență fatidică! La exact un an de la moartea unui faimos actor din M*A*S*H*, a decedat un alt actor din același serial…

  de - | 1 ianuarie 2017, 2:33 PM | Internaţional

  0

  Actorul american William Christopher, care a interpretat rolul părintelui Mulcahy din faimosul serial „M*A*S*H*”, a decedat sâmbătă (31 decembrie), la vârsta de 84 de ani, informează Agerpres, citând Reuters.

  Christopher, care a fost diagnosticat cu cancer în urmă cu circa 18 luni, a murit în locuința sa din Pasadena, Statele Unite. Până în ultima clipă, i-a stat alături soția sa, Barbara Christopher, în vârstă de aproape 60 de ani, potrivit agentului său, Robert Malcolm.

  Christopher l-a interpretat pe modestul preot romano-catolic din „M*A*S*H” după ce altui actor îi fusese atribuit acest rol în episodul pilot al serialului. El a fost părintele Mulcahy pe toată durata longevivei serii de televiziune produsă de CBS, din 1972 până în 1983.

  Christopher s-a numărat printre actorii care au făcut parte din distribuția serialului pe durata tuturor celor 11 sezoane, alături de Alan Alda, în rolul căpitanului ‘Hawkeye’ Pierce, de Loretta Swit în rolul maiorului Margaret ‘Hotlips’ Houlihan și de Jamie Farr care l-a interpretat pe caporalul Maxwell Klinger.

  Ultimul episod al serialului, difuzat în 1983, a avut o audiență de 106 milioane de spectatori, ceea ce a făcut ca „M*A*S*H” să fie cel mai urmărit show de televiziune din toate timpurile.

  Christopher s-a născut la 20 octombrie 1932, la Chicago. Împreună cu soția sa, actorul a avut doi copii și a scris o carte despre creșterea unui băiat diagnosticat cu autism.

  Este o coincidență bizară faptul că actorul William Christopher a murit exact în aceeași zi, la un an distanță, în care a trecut în neființă (în ultima zi din 2015) fostul său coleg de platou, John McIntyre, interpretul personajului „Trapper”.

  Citește și Personalitățile locale, naționale și internaționale care ne-au părăsit în 2016

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.