marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Cod Roșu de furtuni și Cod Portocaliu în jumătate de țară. Cod Galben și Cod Portocaliu de averse torențiale pentru județul Arad

  de - | 16 iunie 2023, 11:47 AM | Știri Arad

  0

  foto: ANM

  Administrația Națională de Meteorologie a emis Coduri de furtuni, care vor curprinde mai bine de jumătate de țară. Cel mai puternic, furtunile vor lovi în Mehedinți, Caraș Severin, Gorj și Hunedoara, unde va fi Cod Roșu, scrie știripesurse.ro.

  Cod Roșu de furtuni

  Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 12 – 17 iunie, ora 12

  Fenomene vizate:averse torențiale și abundente

  Zone afectate: județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara

  În județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara, vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 50…70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp.

  Cod Portocaliu de furtuni

  Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12

  Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată, cantități însemnate de apă

  În jumătatea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidentali, nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat de peste 50 l/mp.

  Cod Galben de furtuni

  Interval de valabilitate: 16 iunie, ora 10 – 17 iunie, ora 12

  Fenomene vizate: instabilitate atmosferică

  În intervalul menționat, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică în Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei. Aceasta se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

  Sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.