marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cod roșu de caniculă. Temperaturile ajung aproape de 40°C la umbră

  de Special Arad | 30 iunie 2022, 9:20 AM | Regional | Știri Arad

  0

  În intervalul 30.06.2022 – 01.07.2022, Aradul va fi lovit de caniculă. Mai exact, sunt vizate fenomene precum: val de căldură persistent,  caniculă și disconfort termic.

  Astfel, un COD ROȘU pentru temperaturi extrem de ridicate intră în vigoare în cursul zilei de joi, 30.06.2022 în județele Arad, Bihor, Satu Mare, Timiș și Sălaj.

  În județele menționate mai sus temperaturile maxime așteptate pot atinge izolat 38°C 39°C la umbră, comparabile cu recordurile absolute ale perioadei Disconfortul termic va fi în creștere și foarte probabil indicele temperatură-umezeală va atinge și izolat va depăși pragul de 80, 82 de unități.

  Cod Portocaliu

  Foarte cald va fi și în Transilvania unde temperaturile maxime așteptate pot atinge 35°C, 36°C izolat, disconfortul termic va fi în creștere și foarte probabil indicele temperatură-umezeală va atinge și izolat va depăși pragul de 80 de unități.

  Cod galben

  În Oltenia, Muntenia și Moldova temperaturile maxime așteptate pot atinge 35C, 36°C izolat 37° iar disconfortul termic va fi în creștere și foarte probabil indicele temperatură-umezeală va atinge și izolat va depăși pragul de 80 de unități.

  Sursa: Sever Weather Arad-Vest

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.