Criticul de teatru George Banu a murit la 79 de ani

  de - | 21 January 2023, 8:41 PM | Naţional

  0

  (foto: G.Garitan / Wikipedia)

  Criticul de teatru George Banu a murit, la vârsta de 79 de ani. Anunțul a fost făcut sâmbătă de directorul Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu, Constantin Chiriac, pe pagina sa de Facebook.

  Reputatul teatrolog George Banu a debutat la începutul anilor 1960, în Revista „Secolul XX”, și a continuat prin asigurarea rubricii de teatru, succesiv, la revistele „România literară” și „Contemporanul”.

  S-a stabilit la Paris în 1973, unde a fost de trei ori laureat pentru cea mai bună carte de teatru în Franța. A fost membru UNITER și membru de onoare din străinătate al Secției de Filologie și Literatură a Academiei Române, potrivit Radio România Actualități.

  A publicat zeci de cărți, printre care amintim „Ultimul sfert de secol teatral: O panoramă subiectivă”, „Dincolo de rol sau Actorul nesupus: Miniaturi teoretice, portrete, schiţe”, „Livada de vişini, teatrul nostru: Jurnal de spectator”, „Recherches sur la biologie du peuple roumain” și „Parisul personal: casa cu daruri”, titluri ce se găsesc și în arhiva bibliotecii arădene.

  În 2021, George Banu a fost prezent la premieră și a scris o cronică și despre un spectacol al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” din Arad, „Our Last Terminal. Platonovka” în regia lui Botond Nagy.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.