vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cod portocaliu de ploi în aproape toată țara. Avertismentul ANM arată că doar județul Timiș și o parte din Caraș-Severin scapă

  de - | 26 iunie 2021, 11:48 AM | Naţional

  0

  Până la noapte, la ora 23.00, aproape toată țara intră sub un cod portocaliu de ploi, vijelii și grindină. ANM a emis o nouă avertizare care intră în vigoare la ora 12.00. Meteorologul Mihai Huștiu a vorbit la Digi24 despre zonele care ar putea fi afectate de inundații și viituri.

  „Instabilitatea atmosferică se mută astăzi pe partea sudică, centrală și estică a țării, inclusiv Capitala ese vizată de un cod portocaliu. Sunt așteptate fenomene poate la fel de severe ca cele de ieri din vestul și centrul României, unde s-au depășit viteze la rafală de peste 120 de kilometri pe oră. Prin urmare, o nouă zi cu instabilitate deosebit de severă”, a spus Huștiu.

  O furtună puternică a produs pagube în mai multe zone din judeţul Arad, vineri seară, inclusiv în municipiul Arad, unde au fost luate de vijelie mai multe acoperişuri. Furtună puternică a fost și la Timișoara.

  Singurele județe care nu sunt vizate de astfel de fenomene sunt Timiș și, parțial, Caraș Severin.

  Un al doilea mesaj emis de ANM este valabil pentru această noapte și pentru mâine. Instabilitatea se va menține temporar accentuată în est, sud-est și centrul țării, notează digi24.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.