joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cod portocaliu de inundații pe Crișul Alb

  de Special Arad | 19 ianuarie 2023, 1:53 PM | Știri Arad

  1

  (foto: Arhivă)

  În perioada 19.01.2023 ora 12:00 – 20.01.2023 ora 24:00, județul Arad se află sub atenționare hidrologică COD PORTOCALIU.

  Se vor semnala scurgeri importante pe versanti, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, în bazinul hidrografic Crișul Alb.

  Având în vedere avertizările primite s-a dispus prealertarea Grupei Operative din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad și înștiințarea autorităților publice locale.

  De asemenea, pentru gestionarea eficientă a potențialelor intervenții generate de Codul Portocaliu, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad a dispus prealertarea fiecărei subunități de intervenție, ridicarea nivelului de operaționalizare și pregătirea tehnicii din dotare,specifică tipurilor de risc posibile în urma avertizărilor hidrologice primite.

  𝐑𝐄𝐂𝐎𝐌𝐀𝐍𝐃Ă𝐑𝐈:

  – curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

  – nu aruncați la întâmplare gunoaiele menajere și resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile/canalele de colectare a apei;

  – urmăriți cu atenție evoluția situației hidrometeorologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;

  – ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor hidrometeorologice;

  – în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, NU traversați râurile prin apă și NU vă apropiați de malurile acestora.

  – construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie;

  – în cazul unei situații de urgență reale, solicităm cetățenilor să anunțe de îndată evenimentul pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 !

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.