vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Cod portocaliu de fenomene meteorologice periculoase pentru zona Sebiș – Moneasa

  de Lucian Dănilă | 12 iunie 2023, 4:51 PM | Știri Arad

  0

  Astăzi, 12.06.2023, interval orar 16:25 – 17:30 este în vigoare o avertizare cod portocaliu de averse torențiale, descărcări electrice și grindină‌. Local cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp, anunță ISU Arad.

  Zonele vizate sunt: Sebiș, Buteni, Dieci, Dezna, Moneasa, Ignesti – a fost transmis RO Alert.

  Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice avertizate, pompierii din cadrul ISU Arad sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie.

  Reamintim cetățenilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune viața în pericol:

  – curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;
  – urmăriți cu atenție evoluția situației hidrometeorologice din zona dumneavoastră și avertizările autorităților;
  – ascultați recomandările autorităților locale și județene privind modul de comportare premergător/pe timpul/după producerea fenomenelor meteorologice;
  – construiţi bariere pentru a opri pătrunderea apei în casă în caz de inundaţie;

  Pentru evitarea producerii unor situații de urgență care pot afecta viața și bunurile, recomandăm cetățenilor ca pe timpul căderilor de grindină și vijeliilor să se adăpostească în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, iar pentru limitarea posibilelor pagube generate de vijelii, să parcheze autoturismele în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate;

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.