sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cod portocaliu de averse torențiale pentru județul Arad și alte zone din țară

  de Special Arad | 10 iunie 2024, 10:32 AM | Știri Arad

  0

  (foto: ANM)

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteo cod portocaliu de averse torențiale pentru Arad și alte județe din țară.

  Codul portocaliu va intra în vigoare astăzi, 10 iunie, începând cu ora 15:00, urmând să expire la ora 23:00. În acest interval sunt așteptate vijelii puternice, cu viteze la rafală de până la 90 km/h, grindină și averse torențiale.

  Potrivit meteorologilor „în intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.