duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Update 2Cod galben de fenomene meteo periculoase pentru județul Arad

  de Special Arad | 22 iunie 2023, 1:10 PM | Știri Arad

  0

  A fost emis un cod portocaliu de fenomene meteo periculoase pentru județul Arad. De asemenea, a fost transmisă și o avertizare RO-Alert.

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad a anunțat că astăzi, în intervalul orar 13:00 – 14:00, la nivelul județului Arad sunt prognozate perioade cu averse care vor cumula 30-40l/mp, descărcări electrice, vijelii și grindină.

  Reprezentanții ISU Arad au precizat că pompierii sunt la datorie în cazul în care se va impune intervenția acestora: „Pentru optimizarea misiunilor de răspuns la potențialele efecte generate de fenomenele meteorologice și hidrologice avertizate, pompierii din cadrul ISU Arad sunt pregătiți să asigure în cel mai scurt timp intervențiile pentru limitarea efectelor produse de situațiile de urgență, forțele de intervenție fiind suplimentate la nevoie”.

  UPDATE

  Reprezentanții ISU Arad anunță că „în urma fenomenelor meteorologice avertizate, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru evacuarea apei dintr-o casă, în municipiul Arad, strada Mărului. Pentru gestionarea situației de urgență și înlăturarea efectelor negative, au intervenit 3 pompieri militari din cadrul Detașamentului Arad cu o autospecială de intervenție și o motopompă”.

  UPDATE 2

  După ora 14:00, codul a fost schimbat din portocaliu în cod galben. Atenționarea este în vigoare până la ora 22:00, pentru o parte a județului, cu averse care vor cumula  20…25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

  Vremea se va schimba începând de vineri seară (23 iunie), când instabilitatea atmosferică se va accentua dinspre regiunile vestice și va cuprinde toată țara. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 31 și 36 de grade, iar la câmpie va fi caniculă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.