joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cod galben de inundaţii pe râuri din 26 judeţe, iar cod portocaliu în 2 județe

  de - | 16 aprilie 2023, 8:24 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  Hidrologii au emis, duminică, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă până marți la ora 12:00 pe râuri din 26 de judeţe, dar și o alertă cod portocaliu pentru două județe.

  Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), Codul galben se instituie în intervalul duminică ora 16:00 – marți ora 12:00 pe râuri din bazinele hidrografice Desnăţui, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Siret și Jijia.

  Atenţionarea vizează scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din județele Mehedinţi, Dolj, Hunedoara, Gorj, Sibiu, Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Giurgiu, Teleorman, Ilfov, Prahova, Ialomiţa, Suceava, Neamţ, Harghita, Bacău, Covasna, Vrancea, Iași, Vaslui, Galaţi, Buzău, Braşov și Botoşani, cu posibile depăşiri ale cotelor de apărare.

  Totodată, de duminică ora 21:00 până luni ora 16:00 pe râurile din bazinele hidrografice Miletin (județele: Botoşani şi Iași), Bahlui – bazin amonte Ac. Pârcovaci şi afluenţii aferenţi sectorului aval Ac. Pârcovaci (județul Iași) se instituie cod portocaliu.

  Vă reamintim că și meteorologii au emis o avertizare meteo de furtuni şi ploi, valabilă până luni.

  sursa: pressalert.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.