Cod galben de încălzire și precipitații excedentare. Prefectura a dispus mobilizarea imediată a Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență

  de Special Arad | 7 martie 2018, 9:12 AM | Administraţie

  0

  Florentina Horgea, Prefectul Județului Arad (foto: arhiva Special Arad)

  Urmare a adresei Ministerului Apelor și Pădurilor – Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență, remise Instituției Prefectului – Județul Arad, cu privire la faptul că, în perioada 5- 9 martie 2018, tendința evoluției vremii va fi de încălzire, precum și la faptul că pentru următoarele 3 luni cantitățile de precipitații vor fi excedentare, Prefectul Județului Arad, Florentina Horgea, a dispus mobilizarea imediată a Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență de la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județ, acordându-se atenție, în mod special, la:

  – luarea tuturor măsurilor ce se impun pentru asigurarea scurgerii apelor pe cursurile de apă permanente și nepermanente în localități, în zona podurilor și podețelor;

  – asigurarea scurgerii apelor pluviale prin șanțuri și rigole pe raza fiecărei localități;

  – asigurarea respectării prevederilor Planurilor locale de apărare împotriva inundațiilor;

  – pregătirea stocurilor de materiale și mijloace de apărare împotriva inundațiilor și a formațiilor de intervenție alcătuite din localnici pentru eventuale intervenții;

  – supravegherea permanentă a iazurilor piscicole și luarea tuturor măsurilor ce se impun pentru evitarea accidentelor la acestea.

  Asupra situațiilor deosebite cauzate de inundații Instituția Prefectului – Județul Arad și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad vor fi informate cu maximă operativitate.

  Din ordinul Prefectului Județului Arad, doamna Florentina Horgea, se instituie permanență pe toată perioada codului galben la primăriile din bazinele hidrografice ale Crișului Alb și Crișului Negru.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.