miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cod galben de furtuni emis pentru 11 judeţe din ţară

  de Special Arad | 22 septembrie 2014, 12:00 PM | Naţional

  0

  Potrivit avertizării de Cod galben, în cursul zilei de luni, 22 septembrie şi în noaptea de luni spre marţi, în sudul Banatului, zona Carpaţilor Occidentali, Maramureş şi nordul Moldovei va ploua şi se vor cumula cantităţi de apă ce vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 40-50 de litri pe metru pătrat.

  Potrivit unei informări de ploi emise sâmbătă de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), luni sunt aşteptate ploi cu caracter temporar pe arii extinse în vestul şi sud-vestul ţării (inclusiv în judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi), precum şi în regiunile nordice şi centrale. Cantităţile de apă vor depăşi local 20-25 de litri pe metru pătrat şi izolat 35-40 de litri pe metru pătrat, relatează Adevărul.ro

  Specialiştii au precizat că ploile vor fi astăzi mai frecvente şi mai intense.De asemenea, până în această dimineaţă la ora 9.00, mai multe râuri din judeţul Satu Mare s-au aflat sub Cod galben de inundaţii.

  Cum va fi vremea marţi

  Marţi vremea se va răci în toată ţara, dar mai accentuat în sudul şi în estul teritoriului, astfel că valorile termice diurne se vor situa sub cele normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 12 grade în depresiuni şi 19 grade în Oltenia şi în Muntenia, iar minimele se vor încadra între 3 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade pe litoral. Vor fi înnorări şi ploi în cea mai mare parte a ţării, mai ales în timpul zilei, iar cantităţile de apă pot fi mai însemnate în sud-est şi la munte. Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze mai mari în zona montană, dar şi în regiunile sudice şi în cele estice.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.