Cod galben de caniculă. Ce măsuri ia Prefectura Aradului

  de Special Arad | 13 august 2014, 3:17 PM | Știri Arad

  0

  Judeţul Arad se află astăzi şi mâine sub incidenţa unei atenţionări meteorologice „cod galben”  de caniculă,  fiind posibil ca temperaturile maxime să atingă valori de 35-37 de grade şi izolat chiar de 38 de grade.

  Disconfortul termic va fi accentuat iar indicele de temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul de 80 de unităţi. În acest context, Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Pribac, a dispus ca la nivelul comitetelor locale pentru situaţiile de urgenţă să se instituie serviciul de permanenţă, astfel încât situaţia din teritoriu să fie monitorizată permanent. „Este important să ne asigurăm că furnizarea utilităţilor către populaţie nu va fi întreruptă, iar pentru aceasta trebuie ca echipele operative să fie pregătite de intervenţie în cazul producerii unor avarii. Recomand tuturor arădenilor să respecte indicaţiile făcute deja publice de Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad privind protecţia faţă de temperaturile ridicate, cum ar fi: să evite deplasările care nu sunt necesare la orele amiezii, să se protejeze de razele soarelui, să consume mai multe lichide, fructe sau legume proaspete, să evite băuturile alcoolice sau alte tipuri de produse cu efect dezhidratant”, a declarat Prefectul Judeţului Arad, Cosmin Pribac.

  Ca urmare a atenţionării „cod galben” de temperaturi ridicate, Instituţia Prefectului – Judeţul Arad a mai solicitat primăriilor intensificarea acţiunilor de protecţie socială în privinţa persoanelor asistate social sau a celor fără adăpost. De asemenea, s-a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă Arad verificarea modului în care sunt respectate şi aplicate prevederile O.U.G. nr. 99/2000 (aprobată prin Legea 436/2001) privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în muncă. Instituţia Prefectului împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în combaterea efectelor negative ale fenomenelor meteo extreme vor respecta şi aplica în perioada următoare prevederile Ordinului ministerial comun cu numărul 247/1235/631/1130/10.07.2007 privind măsurile ce vor fi aplicate pentru atenuarea efectelor temperaturilor ridicate asupra populaţiei.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.