Cocaină adusă de valuri pe țărmul Mării Negre! „Dacă ajung la Vama Veche, se evaporă“

  de - | 6 aprilie 2019, 5:07 PM | Naţional

  0

  Mai multe pachete de cocaină au fost găsite de oamenii care se plimbau pe plajă. Drogurile provin din acelaşi transport care a fost descoperit pe o barcă eşuată în Delta Dunării. Cetăţenii din zona litoralului românesc sunt sfătuiţi să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă ci să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete deoarece acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa.

  În momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), scrie Adevărul.

  Operaţiunea de desfăşoară în contextul în care pe 23 martie, a fost interceptat un transport de droguri în Delta Dunării. Atunci, autorităţile au găsit peste 800 de kilograme de droguri de mare risc într-o şalupă abandonată în zona dintre Sulina şi Sfântu Gheorghe.

  Ulterior, o nouă cantitate de droguri a fost descoperită de poliţiştii de frontieră în zona platformelor marine, însumând 200 de kilograme de cocaină ce pluteau pe apă. Drogurile ar fi fost ambalate în 36 de saci şi, potrivit estimărilor, ar valora câteva sute de milioane de euro.

  Constănţenii fac glume pe seama coletelor cu droguri care ajung la ţărmul Mării Negre şi sunt pescuite de localnici. „Pe unde să ne plimbăm şi noi?“, întreabă ei pe reţelele de socializare, de câte se mai iveşte vreun pachet adus de valuri la mal. Pachetele au ajuns în sudul litoralului, de la Vadu spre Tuzla şi Vama Veche, fiind aduse de curenţi dinspre Sulina şi Sfântu Gheorghe – acolo unde s-a răsturnat la 23 martie şalupa abandonată de traficanţii din Delta Dunării. Alte pachete au fost depistate în zona platformelor marine din largul mării.

  Localnicii tratează situaţia cu umorul specific românesc: „Tocmai ai trecut pe lângă 1 milion de euro“, „Du-te şi ia-ţi o vacanţă lungă“, „Pe unde să ne plimbăm şi noi?“, „Dacă ajung la Vama Veche, se evaporă“.  Coletele plutesc în derivă pe mare, unele fiind depuse pe plajă, printre pietre. Elicopterele Ministerului de Interne survolează zona litoralului, de la Vadu la Vama Veche, inclusiv Constanţa, pentru a vedea unde se mai găsesc astfel de pachete, scrie adevarul.ro.

  Foto: adevarul.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.