Coaliția discută despre introducerea unei taxe pe educație și sănătate

  de - | 14 June 2022, 2:50 PM | Naţional | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  Noi discuții în coaliția de guvernare privind modificările la Codul Fiscal: PSD propune introducerea unei taxe pe solidaritate sub numele de „taxa pe educație și sănătate”. Taxa nu va fi introdusă de anul acesta. Marile companii vor plăti această taxă.

  PSD ar dori ca marile companii să plătească o taxă de 0,5% sau 1%. Acești bani ar trebui să se ducă într-un fond special care să finanţeze proiecte pe educație și sănătate, potrivit unor surse citate de Știrile ProTV.

  Taxa nu se va chema „taxa pe solidaritate”, ci „taxă pe ducație și sănătate”.

  Întrebat de aceste modificări la Codul Fiscal, ministrul Finanțelor nu a vrut să dea mai multe detalii. Adrian Câciu spune că în această săptămâna coaliția va lua o decizie.

  „Este o anumită contribuție pentru ceea ce înseamnă sistemul de educație, sistemul de sănătate. Toți știm că avem nevoie de investiții masive în aceste domenii și dezbaterea în cadrul coaliției urmează să se finalizeze, sper, săptămâna aceasta”, a spus Câciu.

  Social democrații își doresc și acordarea de deduceri fiscale pentru angajații cu venituri sub 6000 de lei. Nu se știe clar dacă este vorba de venit net sau brut. O altă propunere ar fi impozitarea progresivă a pensiilor speciale.

  Partenerii din coaliție – cei de la PNL – au anunţat deja că anul acesta nu vor fi introduse taxe şi impozite noi.

  sursa: europafm.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.