CNAS a decontat, în 2020, concedii medicale cauzate de Covid în valoare de aproape 270 de milioane de lei

  de Special Arad | 14 aprilie 2021, 8:15 AM | Coronavirus | Naţional | Sănătate

  0

  (foto: Digi24)

  Casele de Asigurări de Sănătate au decontat anul trecut, concedii medicale cauzate de Covid în valoare de aproape 270 de milioane de lei, arată statisticile CNAS, potrivit Europa FM.

  Anul acesta, Guvernul anticipează că sumele necesare pentru concedii medicale să fie mai mici.

  În plus față de decontările obișnuite, Casa Națională a acordat peste 333 de milioane de lei, ca stimulent de risc, angajaților din sistemul sanitar care au avut grijă de pacienți Covid.

  De asemenea, aceștia au primit și aproape 180 de milioane de lei, dacă au fost nevoiți să-și lase copiii mici de grădiniță sau școală în grija altcuiva, cât timp unitățile școlare au fost închise din cauza pandemiei.

  Spitalele care au tratat pacienți Covid au primit, în plus față de cât au cerut înainte de pandemie, 934 milioane lei.

  Totodată, anul trecut, CNAS a decontat peste 5 milioane de lei ambulanțelor private care au transportat pacienți Covid.

  Sursa: Europa FM

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.