CNADR trebuie să despăgubească aeroportul din Arad cu trei milioane de lei. Cum s-a ajuns în această situație

  de Special Arad | 27 June 2014, 5:21 PM | Știri Arad

  0

  Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale va trebui sa despagubeasca Aeroportul din Arad cu trei milioane de lei, scrie stirileprotv.ro.

  Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au luat aceasta decizie dupa ce aeroportul a fost nevoit sa scurteze pista de aterizare a avioanelor cu 180 de metri si sa reconfigureze intreg sistemul de balizaj, pentru a face loc autostrazii Arad – Timisoara.

  Totul a inceput in primavara anului 2009, atunci cand Consiliul Judetean Arad, care detine aeroportul, a transferat catre CNADR o suprafata de peste 43.000 de metri patrati din zona bazei aeriene pentru construirea unei portiuni din autostrada Arad – Timisoara. Acest transfer era conditionat la vremea respectiva de suportarea din bugetul autostrazii a cheltuielilor legate de reconfigurarea sistemului de balizaj.

  Din pacate, CNADR nu a respectat aceasta promisiune, asa ca s-a ajuns la proces. Modificarile care au tinut de balizaj s-au facut din fondurile Consiliului Judetean si au presupus instalarea a 45 de kilometri de cabluri speciale pentru alimentarea a catorva sute de lampi. Acum, actionarul majoritar al aeroportului vrea sa deschida un nou proces prin care sa ceara daune morale Companiei de Autostrazi pentru ca, atata timp cat au durat lucrarile, avioanele nu au putut ateriza pe timp de noapte.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.