CNADNR – o companie de stat, gâtuită de PSD, execută comenzi politice în loc să termine pasajele Aradului

  de Special Arad | 13 mai 2014, 11:07 AM | Știri Arad | Topic special

  0

  Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România este instituția de stat care ar trebui să se ocupe de exact ceea ce-i reprezintă numele… SUBIECTUL ei; de DRUMURI ȘI AUTOSTRĂZI! CNADNR se ocupă, însă, de redactat comunicate, parcă din biroul de presă al PSD. În ultimul dintre acestea, referindu-ne la comunicate, CNADNR explică cum Primăria Arad dezinformează. Ei bine, nu comentăm acum despre cum dezinformează Primăria Arad… dar știm sigur, chiar avem dovada, că CNADNR dezinformează arădenii.

  Legea spune că pentru un răspuns oficial dat unei publicații este necesară trimiterea întrebărilor pe o adresă de email a companiei, după care stai ca prostu’ zece zile să ți se răspundă… că or fi ocupați tare… Zis și făcut. În urmă cu trei săptămâni, Special Arad a trimis celor de la CNADNR câteva întrebări privitoare la situația celor două pasaje, primind așa-zisele răspunsuri după șapte zile, în 30 aprilie.

  Astfel, la întrebarea „Când este programată începerea lucrărilor?”, cei de la CNADNR ne-au dat răspunsul „magnific”: „Lucrările pentru aceste proiecte vor începe imediat după aprobarea Graficelor de Execuţie”. Un răspuns… mai mult fantomatic decât diplomatic… care ne-a dat de înțeles că graficele încă nu au fost aprobate. Perseverenți din fire, le-am trimis celor de la CNADNR un nou set de întrebări, pentru a primi răspunsuri clare. N-am primit nimic până ieri…  când CNADNR pare că s-a trezit din somn și a publicat un comunicat de presă.

  Cei de la Compania de Drumuri și Autostrăzi anunță că dezavurează campania de dezinformare organizată de Primăria Municipiului Arad, prin care li se spune locuitorilor că ar fi fost sistată finanțarea pentru cele două pasaje. Compania Naționala de Autostrăzi și Drumuri Naționale din Romania prin Direcția Regională Drumuri și Poduri Timișoara a emis Ordinul de reluare a lucrărilor în data de 28.04.2014. În schimb, în răspunsul pe care l-am primit noi, în 30 aprilie, la întrebarea „În bugetul CNADNR pentru anul 2014 au fost cuprinși bani pentru cele două pasaje de pe Șoseaua de Centură a municipiului Arad?”, ni se spune: „Pentru obiectivul de investiţii “Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad peste liniile de Cale Ferată Brad – Curtici – DJ 709B, judeţul Arad”, alocatia bugetară aprobată este în valoare de 14.700 mii lei, iar pentru obiectivul de investiţii “Pasaj denivelat pe centura de ocolire Arad (DN7, km 540+248) peste liniile de Cale Ferată Arad – Bucureşti, judeţul Arad”, alocatia bugetară aprobată este în valoare de 26.767 mii lei”.

  Oricum, pentru noi e clar cine dezinformează.  Nu poți, în 30 aprilie s-o dai în lambada și să spui că încep lucrările după aprobarea Graficelor de Execuție, iar în 12 mai să spui că ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 28 aprilie!!!

  După cum spuneam de la începutul acestui material, comunicatul de presă emis de CNADNR seamănă izbitor cu cele emise de către biroul de presă al PSD Arad. Sau, facând un simplu exercițiu de imaginație… sună șeful biroului de presă al PSD Arad pe unul dintre deputați, Măduța sau Căprar… Biroul de presă: „Șefu’… iar are treabă Falcă cu pasajele. Spune că am mințit!” Deputat: „Stai așa că-l sun eu pe ăla de la CNADNR, îi spun câteva!… Ăla a uitat că noi l-am pus? Pregătește un comunicat de presă că i-l bag sub nas să n-o mai scalde atât. Să-i răspundem repede la Falcă. Spune acolo în el (comunicatul – n.red.) că minte, că dezinformează că… știi tu că de-asta ești acolo. Hai pa! ”…

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.