sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  CLM a „driblat” acuzațiile de fals, abuz de putere și hărțuire aduse directorului Filarmonicii Arad și l-a confirmat încă un an la conducerea instituției

  de Raluca Medeleanu | 23 iulie 2020, 12:14 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  2

  Mihai Dogaru și Doru Orban

  Evaluarea managerului Filarmonicii Arad, Doru Orban, a trecut (în sfârșit) de votul consilierilor locali, după o întârziere de câteva luni cauzată de pandemie. Nota obținută de acesta din partea comisiei de evaluare, în luna iunie, este de 9,50. Iar acum consilierii i-au dat undă verde pentru încă un an pe postul de conducere.

  Cu toate că nota obținută de Orban este considerată ca fiind „satisfăcătoare”, acest lucru nu a mulțumit și Sindicatul Filarmonicii, a cărui lider, Mihai Dogaru, a ținut să ia din nou cuvântul în ședința de Consiliu Local Municipal de astăzi pentru a aminti, chiar înainte de supunerea la vot a evaluării, motivele pentru care dezaprobă total activitatea managerială a lui Orban. Printre acuzațiile acestuia amintim: fals în acte, abuz de putere, hârțuire a angajaților.

  Excluzând procesul câștigat de o angajată pentru acuzația de hărțuire la locul de muncă, pentru care Filarmonica trebuie să plătească daune morale în suma de 20.000 lei, celelalte acuzații au fost complet respinse de Dana Andreica (director al Centrului Municipal de Cultură Arad și membru în consiliul de administrație al Filarmonicii), care a luat cuvântul în momentul în care consilierul Ionel Ciupe a cerut lămuriri, acesta fiind de părere că problemele semnalate de Dogaru sunt de natură penală.

  Directoarea Andreica a ținut să sublinieze că majoritatea acuzațiilor sunt fără fond, acuzând la rândul ei membrii Sindicatului de lipsă de deschidere pentru un dialog normal, considerându-i chiar procesomani, căci în decursul a mai multor ani au atacat, amenințat și dat în judecată aproape fiecare manager al instituției respective.

  Revenind la calificativul obținut de Doru Orban, acesta a trecut de votul consilierilor locali și îi asigură încă un an în conducerea Filarmonicii Arad.

  Comisia de evaluare i-a avut ca membrii pe Mariana Cismaşiu – consilier local, prof.univ.dr. Zonte Violeta Simona – decan al Facultății de Muzică și Teatru – Universitatea de Vest Timișoara, prof. Petruț Constantinescu – manager al Filarmonicii „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea, Laura Andreş – consilier local (supleant) și Zamfir Gabriel – manager al Filarmonicii „Oltenia” din Craiova (supleant.)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.