vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Clienții Atrium Mall, „sechestrați” la… semafor. Problema #rezistă. Cozi de zeci de minute la ieșirea din centrul comercial (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 16 februarie 2017, 11:09 AM | Știri Arad

  5

  Știri Arad. Centrul comercial Atrium Mall a fost de departe cel mai de succes dintre toate care s-au deschis la Arad în ultimul deceniu, dovadă și faptul că e plin mereu, timp în care Galleria Mall e în prag de faliment, iar Armonia și altele sunt deja o amintire.

  Tocmai faptul că este singurul centru comercial care funcționează la parametrii normali aduce odată cu succesul și aglomerații, mai ales în parcarea mall-ului. Mereu au fost probleme nu atât cu locurile d eparcare din mall cât cu timpul în care reușești să „evadezi” din centrul comercial.

  O vină poartă în aceste zile semaforul, atât cel de la ieșirea din mall, cât și cel din fața centrului comercial, de pe Calea Aurel Vlaicu. Ambele funcționează pe lumina „galben intermitent”. Cum la orele serii, mai ales între orele 17 și 20 traficul pe Calea Aurel Vlaicu este foarte intens, ieșirea din parcarea mall-ului se face cu dificultate.

   

  „Mi-au luat 17 minute ca să pot ieși din parcarea de la Atrium Mall. Semafoarele funcționează doar pe galben intermitent. Am sunat un polițist rutier să văd ce este de făcut pentru rezolvarea acestei situații, iar el mi-au spus că trebuie să sun la numărul de urgență 112. Am sunat la 112 și, evident, am fost direcționat spre poliția rutieră. Iar domnul de la rutieră nu a știut ce să îmi spună…” (client Atrium Mall blocat minute bune în parcare)

   

  Poliția Rutieră, împreună cu administratorii centrului comercial Atrium Mall ar trebui să caute, împreună, soluții pentru fluidizarea traficului.

   

  „Este adevărat că acum este puțin mai bine decât atunci când s-au pus acele separatoare roșii între liniile de tramvai, iar cei care ieșeau din mall erau nevoiți să meargă până la UTA, în timp ce cei care veneau la mall se vedeau obligați să meargă până la Gara CFR” (client Atrium Mall)

   

  Probabil cea mai bună soluție, de moment, este ca semafoarele să funcționeze normal și în acest fel se fluidizează traficul la ieșirea din parcare. Poate este o soluție…

  mall 2

  Fotografiile au fost realizate în luna ianuarie

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • a celui care a dat aviz de functionare!!!e simpla treaba doar ca celor de la mall nule pasa !!se poate face iesire inaleea din spatele blocului de langa mall cu iesire inintersectia dela gara unde se poate face un giratoriu sau se poate amenaja inca o banda de circulatie ingustand trotuaarul oricum iesirea ditr un mall intr o artera asa importanta cum e calea aurel vlaicu pare o sinucidere!!!!se pot gasi solutii doar ca mall ul trebuie sa maiinvesteasca niste bani si se pare ca nu vor asta un lucru e sigur in alta tara clientii renuntau sa maifaca cumparaturi intr un astfel de magazin!!!!

    +3 voturi
    +1
    -1
    • Nu cred ca e fezabila ideea ta prin care muti traficul ala pe sub geamurile oamenilor prin curtea din spate a blocului.

     Din punctul meu de vedere trebuie regandita intreaga zona astfel incat accesul inspre si din spre Atrium sa se faca din doua directii:
     – prima din Calea Aurel Vlaicu insa pastrate separatoarele de sens astfel sa nu mai poti face la stana pe sensul de mers inspre gara
     – a doua catre strada 6 Vanatori. Si in prezent exista o alee acolo insa e plina de gropi.

     Totodata intersectia dintre Calea Aurel Vlaicu si 6 Vanatori ar trebui sa permita virajul la stanga, sa aiba o banda separata de incadrare la stanga si toata intersectia ar trebui gandita din perspectiva unei intersectii in cruce o strada 6 Vanatori care se continua mai departe pana la Banu Maracine.
     Fabrica aia trebuia demolata demult si mai mult de atat orice PUZ trebuie inceput prima data cu caile de acces nicidecum facem cladirile si apoi mai vedem noi ce o fi cu drumurile si parcarile.

     In prezent daca la Atrium izbucneste un incendiu, o sa moara o multime de oameni pentru ca cineva nu s-a gandit la situatiile astea dinainte.

     +3 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  0 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.