joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Claudiu Godja, directorul CTP Arad, răspunde în cazul tramvaielor congelate și a comportamentului vatmanului de pe linia 18 barat

  de Lucian Dănilă | 18 ianuarie 2018, 8:17 AM | Știri Arad | Topic special

  6

  Scriam zilele trecute despre două cazuri în care călătorii care folosesc mijloacele de transport în comun în Arad au înghețat de frig în două tramvaie. Momentul în care s-a întâmplat a fost unul în care nervii călătorilor era accentuat și de recenta scumpire a biletelor și abonamentelor, prețul acestora fiind cel mai ridicat din România!

  Mai mult, în discuție este și comportamentul unuia dintre vatmani care i-a coborât pe călători, rechemându-i apoi în vagon după ce i-a văzut pe aceștia că fotografiază tramvaiul…

  Directorul Companiei de Transport Public din Arad, Claudiu Godja, ne-a trimis ieri un e-mail pe adresa redacției în care aduce explicații referitor la cele întâmplate.

  Citește cu click pe titlul de mai jos și articolul despre care scriem mai sus:

  „Dacă nu vă convine vă dau jos pe toți”! Călători dați jos de vatman dintr-un tramvai congelat, rechemați apoi după câteva… fotografii (Foto)

  MAI JOS, TEXTUL TRIMIS DE DIRECTORUL GENERAL AL CTP ARAD, CLAUDIU GODJA

  Către, publicația Special Arad

  Referitor la articolul publicat ieri de dumneavoastră, dorim să facem următoarele precizări:

  În cadrul S.C. Compania de Transport Public S.A. toate tramvaiele sunt supuse unei inspecții tehnice zilnice în cadrul căreia sunt efectuate verificări tehnice/funcționale ale sistemelor de tractiune, frânare, suspensie, închiderea ușilor, încălzire, precum și a instalațiilor de iluminare și semnalizare, vehiculele fiind admise în circulație doar dacă starea tehnică este corespunzătoare. În cazul în care sunt constatate defecțiuni sau disfuncționalități, tramvaiul este retras din circulație până la remedierea defecțiunii.

  Așa s-a întâmplat și în cazul tramvaiului TG 6 având nr. depou 1857, acesta ieșind în circulație în data de 16.01.2018 la ora 5:10 cu toate sistemele funcționale, inclusiv sistemul de încălzire în salon. După efectuarea unui număr de două trasee în circulație pe linia 18 barat, sistemul de încălzire al vagonului s-a defectat. Imediat, vatmanul a înștiințat dispeceratul central. Întrucât defecțiunea sesizată nu punea în pericol siguranța circulației, pentru a nu a afecta și mai mult călătorii, dispeceratul central a dispus vatmanului să efecteze cursa până la capăt de linie cu călători, urmând a se retrage în depou pentru remedierea defectiunii, lucru care s-a și întâmplat la ora 8:50.

  În acest timp, călătorii au reproșat vatmanului lipsa căldurii în salon, replica acestuia posibil a fi fost una neadecvată. Urmare articolului publicat de dumneavoastră, conducerea societății s-a autosesizat și s-a dispus demararea procedurii de cercetare disciplinară a vatmanului.

  Ne cerem scuze pentru disconfortul creat călătorilor și de asemenea pentru limbajul folosit de angajatul nostru.

  Cu stima, Director General CTP Arad,

  Claudiu Godja”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Acest raspuns nu este satisfacator !!! A facut referire strict la incidentul cu tramvaiul de pe linia 18 barat si normal acolo era si un tap ispasitor (vatmanul ca nu s-a comportat corespunzator) ESENTA problemei ma intereseaza !!!! La tramvaiul de pe linia 3 nu face nici o referire (tot neincalzit) sau mai nou la tramvaiul cu nr. 6 ( cel blocat pe sinele de tren – intamplarea de ieri). Un comunicat dat sa fie dat – si cam atat.

   +19 voturi
   +1
   -1
  2. Domnule marionetă Claudiu, care sef CTP te consideri. Verificarea tehnică a vagoanelor din cadrul CTP,tot pe acel canal se face la lumina unui amărât de bec care nu depășește 60w??? Am intrat de multe ori în depoul UTA, am si manevrat vagonul 1085 pe vremea când era cu vagon remorcă în circulație deși nu am atestat de vatman si nici angajat CTP nu am fost. Stiu destul de multe despre CTP, dar si despre dispeceratul UTA. Inventarul la stațiile mobile MOTOROLA care au fost lăsate nu l-ați făcut la sânge,iar unele persoane din arad,asculta discuțiile ilegal. Sa nu mai spun că la unii angajați ai dumneavoastră se află stații MOTOROLA CP040 la domiciliu, dar ei au plecat si revenit în companie.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.