Clădirea de peste 180 de etaje ce va putea adăposti 25.000 de locuitori

  de - | 9 decembrie 2015, 8:13 AM | Viitor

  0

  Imagineaza-ti cum ar fi sa-ti vizitezi prietenii, sa-ti faci cumparaturile si sa mergi la sala in aceeasi cladire. Sau sa mergi la munca doar urcand cu liftul. Acestea vor fi doar unele din beneficiile oferite de orasul vertical, un proiect de design urban ce vrea sa transforme modul in care traim.

  In timp ce in orasele obisnuite exista sute de cladiri, cele verticale vor fi formate doar din cateva cladiri ce vor avea sute de etaje fiecare in parte.

  Tech Insider prezinta proiectul unei astfel de cladiri cu 189 de etaje, realizat pentru Emiratele Arabe Unite.

  UNICEF estimeaza ca 75% din populatia globala va locui in mediul urban pana in 2050. Orasele verticale ar putea fi o solutie inteligenta pentru adapostirea tuturor acestor oameni.

  Firma italiana de arhitectura Luca Curci a proiectat un oras vertical pentru Emiratele Arabe Unite. Pana la 25.000 de persoane ar putea locui in acest zgarie-nori cu peste 180 de etaje. Cladirea ar urma sa fie amplasata in Golful Persic. Potrivit proiectului, turnul va adaposti centre de spa si de meditatii, sala de sport si hotel de lux. Oamenii vor putea ajunge in cladirea verticala traversand un pod sau cu elicopterul.

  56677bfdc0ce0

  56677c11e63bb

  56677c0709b69

  Sursa: DailyBusiness.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.