CJRAE Arad își suspendă activitatea luni, 4 martie, în semn de protest

  de Special Arad | 2 martie 2019, 1:03 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  (foto: CJRAE Arad / Facebook)

  Membrii sindicatului Centrului Județean de Resurse si Asistență Educațională din judetul Arad își vor întrerupe activitatea în data de 04.03.2019. Ținând cont de faptul că în această perioadă se derulează evaluările psihosomatice în vederea înscrierii la clasa pregătitoare a copiilor care nu împlinesc vârsta de 6 ani până la începerea anului şcolar, se va suspenda această activitate.

  „Motivele protestului sunt mai mult decât întemeiate. Ministerul Educației Naționale intenționează să anuleze sporul de 15% pentru învățământ special, acordat în prezent pentru cadrele didactice din această instituție. În plus, profesorii din cadrul CJRAE, nu beneficiază nici de sporul de 10% pentru  suprasolicitare neuropsihică,acordat tuturor cadrelor didactice din unitățile de învățământ preuniversitar”, se anunță în comunicatul Sindicatului local al CJRAE remis Special Arad.

  Prin intermediul CJRAE Arad se desfășoară o activitate didactică complexă care presupune predarea la clasă, consilierea elevilor problematici, elaborarea de studii și programe pentru orientarea carierei și a strategiei educaționale, ameliorarea dificultăților de vorbire și a deficiențelor grave și asociate, care țin de sfera învățământului special, cât și evaluarea psihosomatică a preșcolarilor, motivul pentru care angajații acestei insituții se simt îndreptățiți să își apere cu demnitate drepturile.

  „Demersul nostru nu este îndreptat împotriva părinților sau al elevilor, este un demers împotriva abuzului, al incompetenței și demagogiei Ministerului Educației Naționale.

  Nu ne mai lăsăm călcați în picioare. Dacă până acum, bunul simț și etica profesională au fost interpretate ca o invitație la bătaia de joc a unor guvernanți vremelnici am decis să demascăm minciuna legată de așa zisele măriri salariale și nepăsarea celor care umilesc profesorii”, anunță Amalia Moroc, profesor consilier școlar, lider sindical la nivelul CJRAE Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.