CJA anunță un proiect european de 1,8 milioane euro pentru construirea și dotarea noului spital de Boli Infecțioase adulți din Arad

  de Special Arad | 5 iunie 2019, 3:49 PM | Administraţie

  0

  Consiliul Județean Arad

  Consiliul Județean continuă investițiile în modernizarea Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. În ședința de miercuri, 5 iunie, a Consiliului Județean au fost aprobate ultimele detalii și Acordul de Parteneriat pentru începerea procedurilor de construire și dotare a secției de Boli Infecțioase Adulți, printr-un proiect european în valoare de 1,8 milioane de euro.

  Proiectul este  promovat în parteneriat de Județul Arad cu Centrul de îngrijire a sănătății – Hódmezővásárhely-Makó, județul Csongrad (Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ – Hódmezővásárhely-Makó)

  Județul Arad va construi și dota Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Partenerul maghiar va amenaja o secție din spitalul din Mako și va achiziționa echipamente medicale și va organiza instruiri cu personalul privind igiena. Prin proiect, se vor derula 2 workshop-uri bilaterale: unul pe tema bolilor infecțioase (organizat de SCJUArad) și unul pe tema infecțiilor nosocomiale (organizat de partenerul maghiar)

  Valoarea eligibilă totală a proiectului este de 3.000.000,00 Euro, din care UAT județul Arad – 1.800.000,00 Euro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.