sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Citizens a rezistat eroic pe terenul Semlacului chiar și fără… „grei”!

  de Lucian Dănilă | 29 septembrie 2014, 1:04 PM | Sport

  0

  Noua grupare fotbalistică arădeană, Citizens, a jucat ieri seară la Semlac, pe terenul viceliderului din Seria 6A din Liga 6. „Cetățenii” veneau după două înfrângeri grele la Sânpaul și „acasă” cu Dorobanți, și părea a fi carne de tun în fața lui Volocaru și compania, mai ales că era lipsită de toți „greii” din lot cu excepția lui Sebastian Huțan.

  Importantă excepție, pentru că Huțan a fost unul dintre cei mai buni jucători ai partidei, oferind siguranță echipei sale, mai ales în condițiile în care lipseau Mutică și Stupar, care au avut meci ca antrenori la echipele lor, Grădinariu, Roli Nagy și Claudiu Drăgan, accidentați, iar Radu Anca era suspendat după eliminarea din etapa trecută.

  În aceste condiții, Doru Herțeg, „selecționerul” celor de la Citizens, a avut o sarcină grea, în a construi o echipă care să muncească pentru un rezultat bun contra unei echipe care pe teren propriu și-a ridiculizat adversarii în cele două meciuri anterioare, câștigând cu 8-2, respectiv 6-2.

  Cu Alin Volocaru, fost atacant la UTA, vârf de lance, gazdele au dominat jocul, dar linia de apărători ai „cetățenilor” formată din paul Popa, Bogdan Loredan, Alex Giurgiu și Ionuț Ioja a funcționat ireproșabil. Volocaru a fost principalul pericol, dar mingile trimise de atacanții Voinței Semlac care treceau de apărarea arădeană s-au oprit majoritatea în brațele lui Seba Huțan, cu excepția celei trimise, cu capul, în bară chiar de Volocaru.

  „Cetățenii” au ales ca partitură un joc defensiv cu contraatacuri tăioase purtate pe benzi de Cserneczki și Jurcă, iar în atac de Miki Tomescu și Dorinel Herțeg. Citizen chiar a pus unele probleme la poarta lui Lavric prin mai multe cornere sau lovituri libere.

  Linia de mijloc a Voinței părea mai puternică, jocul fiind condus de Adi Moț și Valentin Aldea, dar ce trecea de linia mediană era „curățat” de Alex Giurgiu, cel mai bun om de pe teren, și de Loredan Bogdan, cândva jucător chiar la Semlac.

  După o primă repriză „albă”, în minutul 58, Alex Giurgiu a plecat din apărare cu mingea la picior, l-a angajat cu o minge lungă pe Herțeg, un fundaș al gazdelor a luftat iar bătăiosul atacant al „cetățenilor” a marcat cu un șut de la 16 metri pe lângă Lavric.

  După gol, Citizens a închis culoarele spre poarta lui Huțan, iar atacurile gazdelor erau tot mai dese, dar fără un real pericol. Totuși, cu opt minute înainte de final, Volocaru l-a găsit cu o minge în fața careului pe Rus, acesta a pivotat și a trimis cu șpițul pe lângă Huțan, egalând situația: 1-1.

  A fost un rezultat echitabil după un meci de luptă, un egal muncit cum avea să spună Doru Herțeg după meci. După meci, ambele echipe au rămas la stadion pentru a servi împreună obișnuita bere, sau tradiționalul bogracs.

  Voința Semlac – Citizens Arad 1-1 (0-0)

  Rus 82 / Herțeg 58

  Voința: Lavric – Miheș, Măcicaș, Mărcuș – Călușeru, Valentin Aldea, Adrian Moț, Moldovan – Gabor, Volocaru, Fenvesi. Au mai jucat: Lucian Dărăbuț, Rus, Dorian Aldea

  Citizens: Sebastian Huțan – Paul Popa, Loredan Bogdan, Alex Giurgiu, Ionuț Ioja – Arpi Cserneczki, Ovidiu Moșneag, Lucian Dănilă, Tudor Jurcă – Miki Tomescu, Dorinel Herțeg. Au mai jucat: Alexandru Meszar, Carol Koromi, Gheorghe Falcă.

  Arbitri: Laurențiu Fodoruț – Ionel Gudiu – Patrick Rotariu

  Observator AJF: Marcel Vida

  IMG_5235

  Liga 6A – Etapa 5

  Dorobanți – Peregul Mare 3-0

  Voința Semlac – Citizens 1-1

  Livada – Horia 3-3

  Mândruloc – Secusigiu 5-4

  Sânpaul a stat

  Clasament

  1. Dorobanți       5j            13p

  2. Semlac            5j            10p

  3. Sânpaul           4j            9p

  4. Secusigiu        5j            7p

  5. Mândruloc     4j            6p

  6. Livada             4j            4p

  7. Citizens           4j            4p

  8. Peregu Mare  4j            3p

  9. Horia                              5j            1p

  URMĂRIȚI O GALERIE CU 150 DE FOTOGRAFII DE LA EVENIMENT

  FOTO: OTILIA ZOMONIȚĂ

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.