joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  CitiZenit vă invită la o nouă proiecție KineDok în curtea Turnului de Apă

  de Special Arad | 13 august 2019, 8:07 AM | Cultură | Film

  0

  CitiZenit continuă proiecțiile KineDok sub cerul înstelat și vă așteaptă în curtea Turnului de Apă cu un nou film documentar, realizat la vecinii noștrii din Bulgaria și adus pentru prima dată la Arad.

  Marți, 13 august, de la ora 21:30, în curtea interioară a Turnului de Apă veți avea ocazia de a viziona documentarul „Miniature for Piano” / „Miniatură pentru pian” (Regia: Eldora Traykova).

  Cu umor și într-un ton melancolic, documentarul descrie rutina de zi cu zi a patru medici de vârsta a treia care își desfășoară munca în sate îndepărtate din diferite regiuni mărginașe ale Bulgariei. În ciuda dificultăților întâmpinate, aceștia continuă să-și îndeplinească îndatoririle profesionale. O generație de medici dispare din viață fără a putea fi înlocuită.
  ––––
  KineDok este un program de distribuție alternativă de film documentar care își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Inițiat în 2015 de Institutul de Film Documentar din Republica Cehă împreună cu parteneri din 4 țări, KineDok se află în continuă extindere, în 2019 programul având loc în 8 țări: Cehia, Slovacia, Croația, Ungaria, România, Polonia, Norvegia și Bulgaria. În cadrul celei de-a cincea ediții, 16 documentare produse în țările participante, vor fi proiectate în peste 20 de spații neconvenționale din țară.
  Asociaţia CitiZenit vă invită la proiecțiile KineDok în fiecare lună, într-un cinema ambulant și alternativ, la câte un film documentar care explorează subiecte de actualitate, de la cultura skateboardingului din perioada comunista până la, de la exploatarea turistică la probleme de ecologie.

  În cadrul programului KineDok, în Arad vor avea loc alte 5 proiecţii de film, după următorul program:
  11 septembrie – The Last Selfportrait
  9 octombrie – Exit
  6 noiembrie – Days of Madness
  13 noiembrie – A Woman Captured
  4 decembrie – Putin’s Witnesses

  Filmul „Miniature for Piano”/”Miniatură pentru pian” va fi proiectat cu subtitrare în limba română, iar intrarea la proiecţiile KineDok se face pe bază de bilet. Biletele costă 10 lei și locația aleasă pentru această proiecție este curtea interioară a Turnului de Apă (str. P. I. Ceaikovski, nr. 9A). Biletele se pot achiziționa în avans de la Cafeneaua Literară Joy’s sau în ziua proiecției începând cu ora 20:00 de la Turnul de Apă.
  ______________________________________
  ORGANIZATOR LOCAL: Asociaţia CitiZenit
  ORGANIZATOR NAŢIONAL: Asociația One World Romania
  ONLINE: oneworld.ro | kinedok.net | citizenit.ro
  PARTENERI: Institute of Documentary Film (Rep. Cehă), Filmtopia (Slovacia), Eclipse Film
  (Ungaria), ReStart (Croația), Krakow Film Foundation (Polonia), Bergen International Film
  Festival ( Norvegia), Activist 8 (Bulgaria)
  CU SPRIJINUL: Programul Europa Creativă al Uniunii Europene

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.