duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  CitiZenit: Reset Teba. Play. Stop. Filme şi documentare cu cântec

  de Special Arad | 4 octombrie 2016, 1:10 PM | Cultură | Film

  0

  „De această dată e chiar gata. După cum vă spuneam în ultimul nostru comunicat de presă, în octombrie ne facem bagajele și CitiZenim prin alte spații. Totuși, nu se poate să plecăm de la Teba fără a ne lua rămas-bun cum se cuvine și cum știm mai bine: cu o serie de expoziții, filme, spectacole și concerte!”, anunță Asociația CitiZenit. După evenimentele din cadrul Nopții Albe a Galeriilor, expoziția 5 ready Media Files by Vasile Cârlova, curatoriată de Călin Man și concertul Rodion G.A., tăticul new-wave-ului românesc, respectiv spectacolele de teatru „HUOOOOO!!!” (Auăleu) și „Ne făceam că plouă. Și ploua. Neîntrerupt”… CitiZenit mai are câteva surprize în Teba în această lună! 

  „Continuăm prima săptămână din octombrie cu o tranziție spre un alt mediu artistic drag nouă, și anume cinema-ul. Așa cum ne-am obișnuit de 3 ani încoace, octombrie e luna filmului documentar, care înflorește toamna la Arad sub egida Festivalului de film documentar fARAD, aflat anul acesta la a treia ediție”, se anunță în comunicat. „Festivalul începe joi, însă noi ne pregătim de miercuri să intrăm în atmosferă, la proiecția celui de-al şaptelea film din seria filmelor KineDok din Arad. În data de 5 octombrie, de la ora 21, vizionăm documentarul leton Tatăl meu, bancherul”. Filmul spune povestea unei regizoare în căutarea tatălui ei care, imediat după căderea URSS-ului, se bucură de un succes rapid, dar care apoi dispare subit, să fie găsit optsprezece ani mai târziu.

  tatal-meu-bancherul

  Între 6-9 octombrie, CitiZenit va fi la Cinema Arta la festivalul fARAD, în cadrul căruia veți avea ocazia să (re)vedeți 4 dintre scurtmetrajele produse de CitiZenit: Libelula, Proiecționistul, Veghe și White is the new white, pe lângă o mulțime de lungmetraje care mai de care mai cu farmec și care mai de care mai captivante. Duminică, 9 octombrie, de la ora 19.30, la hala Teba din Piața Olimp va găzdui Închiderea Oficială fARAD, ultimul eveniment din cadrul festivalului care va combina filmul şi muzica într-un show de excepţie. Filmul de închidere al festivalului, The Show of Shows, semnat de regizorul islandez Benedikt Erlingsson, selecționat la festivaluri importante precum Sheffield și San Sebastian, este un documentar captivant și tulburător despre un secol de vodeviluri, spectacole de circ, bâlciuri și carnavaluri, fiind realizat exclusiv din materiale de arhivă rare, montate pe muzica special compusă de trupa islandeză Sigur Rós. The Show of shows va fi precedat de proiecția unui documentar de foarte mare actualitate, White is the new white, în prezența regizorului Rareș Hanțiu. Rareș Hanțiu contextualizează și problematizeză rostul și locul artei, prin prisma proiectelor CitiZenit și a fenomenului Teba – ce a fost și mai ales, în contextul prezent, ce ar fi putut să fie. La fel ca în cazul documentarului de închidere, coloana sonoră pentru White is the new white a fost special compusă de muzicianul Danaga. Iar dacă pe cei de la Sigur Rós nu i-am putut aduce la Arad de data asta, pe Danaga îl vom avea alături duminică seara, cu un live set de zile mari. Carevasăzică: nu ratați! superconcert la Teba!

  Finalul proiectului CitiZenit Reset Teba și totodată ultimul eveniment din seria de evenimente citizenite, culturale, artistice, alternative, interdisciplinare și educative pe care le mai punem la cale la Teba, vine dinspre vest sub forma unui alt festival de film: Filmtettfeszt – Zilele filmului maghiar. Ediţia locală Filmtettfeszt se va desfășura în Arad, la hala Teba, între 13 și 14 octombrie, începând cu ora 16, şi va cuprinde câteva dintre cele mai recente producţii cinematografice din Ungaria şi zona Transilvaniei.

  „Și bineînțeles, stay tuned, deoarece începând cu luna noiembrie ne îmbarcăm în noi aventuri citizenite!”, ne anunță Asociația.

  program-octombrie-2016

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.