duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cireșe speciale, vândute cu aproape zece mii de dolari în Japonia

  de - | 25 ianuarie 2021, 12:03 PM | Internaţional

  0

  Preț record pentru cireșe: 500 de grame vândute cu aproape 10.000 de dolari! Prețul ridicat al unei varietăți de cireșe se datorează tehnologiei de cultivare a acestora. Cireșii cresc în ghivece speciale.

  La o licitație desfășurată în Japonia, prima jumătate de kilogram de cireșe din soiul „Sato Nishiki” a fost vândută pentru 1 milion de yeni, echivalentul a 9.700 de dolari, potrivit propozitsiya.com.

  Sato Nishiki sunt un soi de cireșe de ultimă generație care au fost cultivate în zona orașului Tendo din octombrie anul trecut.
  La expoziție au fost prezentate doar trei cutii, iar eforturile fermierilor au fost răsplătite. Primul lot de 500 de grame de Sato Nishiki a fost vândut pentru un impresionant 9.700 de de dolari.

  Prețul ridicat al acestui fruct se datorează tehnologiei de cultivare. Cireșii cresc în ghivece speciale. Din iunie până la începutul lunii octombrie, acestea sunt plasate în frigider și apoi transferate într-o seră. Acolo se dezvoltă în timpul zilei la o temperatură de aproximativ 25 de grade, iar noaptea – la aproximativ 13 grade.

  Sursa: agrointel

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.