Circa 78% dintre elevii din județul Arad au trecut cu bine Evaluarea Națională

  de Special Arad | 23 June 2022, 5:03 PM | Educaţie | Recomandările editorilor

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Azi, 23 iunie, conform Anexei 1 la Ordinul M.E. nr. 5150/30.08.2021, privind calendarul admiterii în învățământul liceal de stat, pe forumul Inspectoratului Școlar Județean Arad, s-au afișat, rezultatele înainte de contestații la Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a din anul școlar 2021-2022.

  Procentul de promovabilitate pentru județul Arad este de 78,19%. Din totalul de 3276 elevi înscriși la Evaluarea Națională, 2373 elevi au obținut media peste 5. Trei elevi au obținut media 10.

  De asemenea 22 elevi au obținut nota 10 la Limba română, 30 elevi au obținut nota 10 la Matematică și 2 la Limba maternă.

  note evaluarea nationala 2022 arad

  În acest context, precizăm că rezultatele au fost publicate prin anonimizarea numelui și a prenumelui, pe baza unui cod unic alocat și comunicat fiecărui candidat. Măsura este în acord cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor – RGPD/GDPR).

  Contestațiile pot fi depuse în cursul acestei zile (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și vineri, 24 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). Acestea pot fi transmise și prin mijloace electronice. În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

  Rezultatele finale vor fi afișate în data de 30 iunie.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.