luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cinematograful Grădiște, renovat după o întârziere de aproape jumătate de an

  de Raluca Medeleanu | 17 august 2016, 8:09 PM | Știri Arad

  1

  Primăria Arad a anunțat astăzi, în mod oficial, faptul că lucrările de renovare a clădirii fostului Cinematograf din Grădiște au ajuns, în sfârșit, la final, asta în condițiile în care inițial era plănuit să fie inaugurat în luna martie 2016. Primăria și-a luat obligația să-i păstreze funcția de agrement, intenționând să folosească cinematograful pentru diferite evenimente culturale organizate de CMCA.

  „Vechiul cinematograf Grădiște se transformă într-un centru cultural modern, în urma investiției realizată de Primăria Arad pentru reabilitarea acestuia. Cinematograful Grădiște n-a mai funcționat din 1990 și a fost preluat de municipalitate în anul 2012 de la regia națională de difuzare a filmelor (RADEF) pentru a fi readus în circuitul cultural.

  Viceprimarul Municipiului Arad, domnul Călin Bibarț a vizitat astăzi cinematograful Grădiște, unde sunt în curs procedurile de recepție a lucrărilor. Investiția municipalității pentru reabilitarea clădirii (construită între anii 1920-1930) și dotarea cu echipamente moderne este în valoare totală de 1.669.491 lei (cu TVA).

  Lucrările de reabilitare a imobilului au avut în vedere : asigurarea utilităților (apă, canalizare, gaz, energie electrică), consolidarea și refacerea parțială a etajului și a planșeului peste parter, termoizolarea clădirii, repararea acoperișului, refacerea finisajelor interioare și exterioare, înlocuirea tâmplăriei interior/exterior, recompartimentări interioare pentru amenajarea de grupri sanitare, magazie, birou administrativ, refacerea instalațiilor de iluminat și de climatizare,  dotarea cu mobilier și aparatură modernă de proiecție și sonorizare, S-au realizat lucrări și la  grădina de vară a cinematografului, respectiv refacerea ecranului de proiecție,  construirea a două grupuri sanitare noi, reamenajare exterioară”, se arată în comunicatul Biroului de Presă a Primăriei Municipiului Arad.

  Citește despre istoria cinematografului din Grădiște AICI.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.