duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cine trebuie să depună cerere și declarație pentru a beneficia de plafonarea preţului la energie electrică

  de - | 14 decembrie 2022, 8:23 PM | Naţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Legea care stabilește noile plafoane de preț la energie, care se vor aplica în perioada 1 ianuarie 2023 – 31 martie 2025, a fost promulgată marți de președintele Klaus Iohannis, fiind publicată în Monitorul Oficial. ANRE a venit miercuri cu explicații, precizând că pentru aproximativ 5 milioane de clienţi casnici, preţul final facturat plafonat este de maximum 0,68 lei/kWh, cu TVA inclus.

  Cine trebuie să depună declarație pe propria răspundere pentru plafonarea prețului la energie electrică

  ANRE subliniază că trebuie să depună cerere şi declaraţie pe proprie răspundere la furnizor doar anumite categorii: clienţii finali casnici care utilizează dispozitive, aparate sau echipamente medicale necesare efectuării tratamentelor, cei care au în întreținere cel puțin 3 copii cu vârsta de până în 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ, familiile monoparentale, care au în întreținere cel puțin un copil cu vârsta de până la 18 ani, respectiv 26 de ani în cazul în care urmează o formă de învățământ clienţii finali casnici cu mai multe locuri de consum care vor să beneficieze de preţul plafonat pentru alt loc de consum decât cel de domiciliu/reşedinţă restul clienţilor casnici beneficiază de preţ plafonat în mod automat, fără alte formalităţi.

  Model de declarație pe propria răspundere pentru plafonarea prețului la energie electrică

  Având în vedere noile categorii de clienţi finali introduse care pot beneficia de preţul plafonat în urma depunerii unei cereri şi declaraţii la furnizorul de energie electrică, ANRE a elaborat un model de cerere şi un model de declaraţie pe proprie răspundere. Atât cererile, cât şi declaraţiile pe proprie răspundere se pot depune la furnizorii de energie electrică, atât în format fizic, cât şi în format electronic. Modelele pot fi descărcate de pe site-ul ANRE (vezi AICI).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.