duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cine sunt cele patru persoane reținute de DIICOT la Arad? Au exploatat sexual mai multe adolescente

  de - | 20 ianuarie 2020, 6:29 PM | Știri Arad

  0

  Patru persoane au fost arestate preventiv în urma unei acţiuni a procurorilor DIICOT, realizată cu ajutorul poliţiştilor Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate din Arad, Oradea, Timișoara, Brașov, Alba, Cluj-Napoca, Vaslui şi Neamț.

  Cei patru sunt acuzaţi că au exploatat sexual mai multe adolescente cu vârste între 13 şi 15 ani. Potrivit unui comunicat de presă remis astăzi de DIICOT, cele patru persoane – Tomoiagă Andreea Noemi, Torghele Carlo, Humă Văndămel Daniel și Cumpătescu Andone – au fost reţinute pe 17 ianuarie pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, lipsire de libertate în mod ilegal, în formă agravată, și pornografie infantilă, în formă agravată.

  „În cauză s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2020, la date diferite şi în baza unei rezoluţii infracţionale unice, inculpații au recrutat, transportat şi adăpostit mai multe victime minore, cu vârste între 13 și 15 ani, provenite din familii destrămate, cu o situație financiară precară, pe care ulterior le-au exploatat sexual prin constrângere psihică și acte de violență”, se precizează în informare.

  Reţinerea celor patru persoane a fost dispusă după 6 percheziţii realizate în județele Arad, Vaslui și Neamț pe16 ianuarie de procurorii DIICOT Arad împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Arad, Oradea, Timișoara, Brașov, Alba, Cluj-Napoca, Vaslui, Neamț, IPJ Vaslui, IPJ Arad și jandarmi din Vaslui.

  Tomoiagă, Torghele, Humă și Cumpătescu au fost prezentaţi, vineri, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Arad, care a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă de 30 de zile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.