luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cine sunt artiștii care au confirmat până acum prezența la Gărâna Jazz Festival 2022

  de Special Arad | 2 februarie 2022, 11:19 AM | Cultură | Muzică

  0

  (foto: reper24.ro)

  Gărâna Jazz Festival se va desfășura anul acesta între 7-10 iulie 2022. Cea de-a XXVI-a se va desfășura timp de 4 zile în Poiana Lupului, la poalele Semenicului.

  Acum 25 de ani, în 1997, a avut loc prima ediție Gărâna Jazz Festival. De la an la an line-up-ul s-a îmbogățit constant, iar festivalul a devenit atât locul în care poți lua pulsul scenei mondiale de jazz, cât și destinația anuală preferată a multor iubitori de muzică.

  Pentru Ediția a XXVI-a vor fi pregătite trei scene: scena din Poiana Lupului, scena de la Hanul “La Răscruce”, unde va avea loc Romanian Jazz Meeting, și cea din Biserica Catolică din Văliug, gazda proiectelor experimentale. În premieră, vor fi seri dedicate jazzului din Norvegia, Finlanda și Franța.

  Cu intenția de a reflecta contribuția majoră a jazzului scandinav și francez la evoluția jazzului contemporan european, organizatorii au invitat muzicieni reprezentativi ai scenelor de jazz din aceste țări.

  Și tot în premieră, aveți posibilitatea de a achiziționa abonamente Early Bird pentru Gărâna Jazz Festival 2022! Biletele vor fi puse în vânzare, într-un număr limitat, doar sub forma abonamentelor pentru toată durata festivalului. Abonamentele Early Bird sunt disponibile online pe www.bilete.ro, în perioada 1 februarie – 28 februarie 2022. Prețul unui abonament Early Bird este de 400 RON. De la 1 martie 2022, prețul unui abonament va fi de 520 RON.

  În funcție de modificările aduse de autorități restricțiilor în desfășurarea evenimentelor culturale, organizatorii vor anunța în lunile următoare dacă vor suplimenta numărul biletelor pentru festival.

  Iată primii artiști care au confirmat prezența la Gărâna Jazz Festival 2022:

  LIV WARFIELD BAND (S.U.A.)
  ARNE JANSEN TRIO (Germania)
  SVANTE HENRYSON QUARTET (Suedia)

  din Finlanda:
  VERNERI POHJOLA QUARTET
  KARI IKONEN TRIO
  ALEXI TUOMARILA TRIO

  din Norvegia:
  MATHIAS EICK QUARTET
  MATHISEN GROUP – TRIBUTE TO JOE ZAWINUL
  EIVIND AARSET QUARTET

  Alți muzicieni de renume vor fi anunțați în perioada următoare. Ne propunem ca reflectoarele festivalului să poposească asupra muzicienilor jazz din Germania și Polonia, în serii de concerte dedicate acestor țări cu tradiții în jazz și creații remarcabile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.